Mart 28, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Fenerbahçe Beko Euroleagu’e 3’te 3’le Başladı

Fenerbahçe Beko Euroleagu’e 3’te 3’le Başladı

2 min read
Spread the love

Fenerbahçe Beko, 2022-23 sezonuna tamamen yeniden yapılanan bir takımla girdi. Takımın başında Yunanlı çalıştırıcı Dimitrios Itoudis’i getiren takım yeni sezona fırtına gibi giriş yaptı.

Euroleague sezonunun üçüncü haftasında evinde Fransız temsilcisi Asvel’i konuk eden sarı lacivertli takım sahadan farklı bir skorla galip ayrılarak, bu lige üçte üç ile giriş yapmış oldu. Fenerbahçe Beko karşılaşmayı 84-63’lik büyük bir fark ile kazanmayı başardı.

Maç boyunca üstün olan taraf olan takımımız özellikle dış oyuncuların üçlük anlamında yüzdeli oynadığı maçı üçüncü çeyreğin ortasından itibaren koparmayı başararak karşılaşmayı 21 sayı farkla kazanmayı başardı.

21 Sayı Farkla Gelen Galibiyet

Fenerbahçe Beko karşılaşmaya hızlı başladı. İlk çeyreğin ortasında Wilbekin’in peş peşe gelen üç üçlüğü bir anda ibreyi takımımıza çevirdi. Bu çeyreği 25-19 kazanan ekibimiz ikinci çeyrekte Asvel’in direnci ile karşılaştı. Bu çeyrek 17-17’lik beraberlik bitse de ilk yarı 42-36’lık üstünlüğümüzle noktalandı.

Üçüncü çeyrekte sahada sarı lacivert bir fırtına vardı. Bu çeyrekte rakibimizin direncini kırdık, çeyreği 23-10 kazanan takımımız, son çeyreğe 19 sayı farkla girmeyi başardık. Son çeyrekte son dakikalara girilirken farkın 30’a yaklaştığı görülse de son dakikalarda Asvel’in attığı basketler ile fark 21’e kadar düştü.

Fenerbahçe Beko galibiyete uzanırken tüm oyuncularında katkı almayı az çok başardı. Carsen Edwards 19 sayıyla takımın en skorer ismi olurken hiç sayı üretemeyen Nigel Hayes 6 ribaunt ve Nick Calathes 8 asist ile takımımızın öne çıkan isimleri oldu.

%44 ile üçlük attığımız gece de rakibimizi sadece %18 üçlük oranıyla tutmayı başararak liderlik koltuğunda oturmaya devam ettik. Tüm oyuncuların süre olduğu maçın her bölümünde farklı bir isim öne çıkarken 4 oyuncumuz çift haneli sayılara ulaşırken, 9 oyuncumuz skora katkı yapmayı başardı.

Asvel takımında 17 sayı atan Fall en öne çıkan isim oldu. Eski oyuncumuz Nando De Colo 10 sayı 5 ribaunt ve 4 asitle ile maçı tamamlandı. Asvel bu skorla 2’inci yenilgisini almış oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir