Nisan 16, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Brooklyn, Bcuks Serisine Önde Başladı 115-107

Brooklyn, Bcuks Serisine Önde Başladı 115-107

2 min read
Spread the love

Doğu Konferansın yarı final eşleşmesinde Brooklyn Nets ile Milwaukee Bucks karşı karşıya geldi. Yıldızlar topluluğu Nets evinde oynayacağı ilk maçta hata yapmamak isterken, Bucks ne kadar güçlü olduğunu herkese göstermek ve maçı çalmak için sahada yer aldı.

İki takımda rahat bir ilk tur serisi oynadıktan sonra buraya geldikleri için nasıl bir maç oynanacağı merak konusuydu. Ancak maçın başında hemen James Harden’ın sakatlık yaşayarak oyundan çıkması dengelerin bozulmasına neden olacağının düşüncesine neden oldu.

Ancak başlarda çekişmeli giden karşılaşmada yıldızlarının ağırlığını sahaya koymasıyla birlikte Nets sahadan 115-107 galip ayrılarak seri de 1-0 öne geçmeyi başardı.

Yıldızlar İşi Çözdü

Karşılaşmaya Bucks hızlı başlayan taraftı, tam anlamıyla konsantre olamayan rakibine, üzerine de Harden’ın sakatlanarak oyuna devam edememesiyle birlikte ilk çeyreği 32-30 önde kapattılar. İkinci çeyrekte oyunda belirli bir denge vardı. Bu çeyreği ev sahibi 33-29 önde kapatan taraf oldu. İlk yarının skoru 63-61 Nets’in üstünlüğü ile bitti.

Üçüncü çeyrekte Nets farkını ortaya koydu. Rakibini 35-23 kazanan ev sahibi takım son periyota 14 sayı farkla önde gitmeyi başardılar. Son çeyrekte Bucks rakibini yakalamak için mücadele etse de maçın sonunda 8 sayılık farkla Nets 115-107 kazanmayı başardı. Bununla birlikte seride 1-0 öne geçmeyi başardılar.

Nets galibiyete uzanırken Duran 29 sayı 10 ribaunt, Irving 25 sayı, Joe Harris 19 sayı, Griffin 18 sayı attı. Oyuna son dakikalarda giren oyuncuların haricinde tüm takımdan katkı almayı başardılar ve rahat bir galibiyete uzandılar.

Bucks’ın sahadan mağlubiyetle ayrılırken Yannis 34 sayı, Brook Lopez 19 sayı, Jrue Holiday 17 sayı attı Khris Middleton’dan sadece 13 sayı almaları ve bencten yeteri desteği bulamamaları onların yenilmesine neden oldu.

Serinin ikinci maçına da Nets ev sahipliği yapacak. Bu maçı Nets’in kazanması durumunda Bucks deplasmanına 2-0 önde gidecekler ve seri de büyük bir avantaj sağlamış olacaklar. Ancak misafir takım bu maçı kazanmak ve ilk maçta ki hataları tekrarlamamak için burada yer alacak.