Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Milwaukee Bucks Seriyi 2-1’e Getirdi

Milwaukee Bucks Seriyi 2-1’e Getirdi

2 min read
Spread the love

NBA final serisi üçüncü maç ile birlikte devam etti. Seri de 2-0 önde olan Phoenix Suns üçüncü maçı da kazanarak seriyi inanılmaz bir noktaya getirmek için sahada yer aldı. Bucks tarafıysa seyirci avantajıyla birlikte seriyi 2-1 getirmek ve seriye tutunmak için sahaya çıktı.

Karşılaşmada aradığını bulan taraf ev sahibi Bucks oldu. Aldıkları 120-100’lük skorla durumu 2-1 getirmelerinin yanında, rakiplerini normal sezon dahil olmak üzere ilk defa mağlup etmeyi de başarmaları dikkat çekti. Karşılaşma boyunca birçok kez gel git anlar yaşansa da karşılaşmanın sonunda hata yapmayan Bucks tarafı seri de istediği konuma gelmeyi başardı.

Giannis’in 41 Sayısı Galibiyeti Getirdi

Serinin üçüncü maçına Suns çok iyi bir giriş yaptı. Rahat bir oyun ortaya koyan misafir takım ilk çeyreği 28-25 önde kapattı. İkinci çeyrekte adeta bir Bucks fırtınası sahada yer aldı. Çeyreği 35-17’lik bir farkla kazanan ev sahibi ekip ilk yarıyı 60-45 önde geçirmeyi başardı. Üçüncü çeyrekte Suns bir ara maça geri dönme emaresi gösterse de bu çeyreği de 38-31 kazanan Bucks son çeyreğe 98-76’lık bir farkla girdi.

Son çeyrekte Suns ortaya çok fazla direnç koyamadı ve karşılaşma 120-100’lük skorla bitti. Bu skorla birlikte NBA final serisi 2-1’e gelmiş oldu.

Ev sahibi ekip galibiyeti alırken takımın MVP’si Giannis ortaya koyduğu inanılmaz performansla dikkat çekti. Maç boyunca 41 sayı, 13 ribaunt ve 6 asistlik bir performans gösterdi. Son 6 dakika sahada kalsa muhtemelen bu istatistiklerin de üzerinde çıktı.

Takım galibiyete giderken ayrıca Jrue Holiday’in 21 sayı 9 asistlik performansı, Khris Middleton’un 18 sayısı dikkat çekti. Yedek kadrodan da 19 sayılık bir katkı alan ev sahibi ekip rahat bir galibiyet ile seriye tutunmayı başardı.

Suns tarafında maçta Chris Paul 19 sayı ile oynadı. Devin Booker’ın 10 sayıyla çok etkisiz kaldığı maçta Ayton’un 18 sayısına rağmen uzunun sadece faul problemi nedeniyle 24 dakika oynaması sorun oluşturan detaylar olarak dikkat çekti.