Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » ABD Milli Erkek Basketbol Takımı İkinci Hazırlık Maçında Yenildi

ABD Milli Erkek Basketbol Takımı İkinci Hazırlık Maçında Yenildi

2 min read
Spread the love

Olimpiyatlara hazırlıklar son hızıyla devam ediyor. Birçok NBA yıldızının yer aldığı ve bir başka deyişle dreem team olarak isimlendirilen ABD, Olimpiyat altın madalyasına en yakın takım olarak görülüydü. Bu nedenle takımın genelde maçlarını çok rahat kazanacağı ve turnuvada rahatça altın madalyaya ulaşacağı tahmin ediliyordu. Ancak durumun hiç de öyle olmayacağı oynanan iki hazırlık maçıyla ortaya çıktı.

ABD ilk hazırlık maçında Nijerya ile karşı karşıya geldi. Bu maçı 90-87 kaybeden takım, ikinci hazırlık maçına Las Vegas’ta çıktı. Bu maçta kadrosunda birçok NBA yıldızı bulunduran Avustralya karşısında çıktılar. Kadrosunda sayısız yıldızın bulunmasına rağmen takım bu maçı da 91-83 kaybetmesi eleştiri oklarının çok ciddi olmasına neden oldu.

Maç Sonu Kabusu

ABD ile Avustralya takımları arasında birbirini çok yakından tanıyan birçok isim yer alıyor. Avustralya kadrosunda sayısız NBA oyuncusunun olması karşılaşmanın zor geçeceğinin bir işareti oldu.

İlk ve ikinci çeyreği ABD önce geçen taraftı. İlk yarıyı 46-37’lik skorla önde kapattılar. Üçüncü çeyrekte sadece Avustralya fırtınası vardı. Rakibine harika bir baskı kuran takım çeyreği 32-18 önde kapattı ve neredeyse ilk yarıda ki sayısına ulaşmayı başardı. Bu skorla son çeyreğe 69-64 önde girdiler. Son çeyreğe ABD iyi başlayan taraf olsa da maçın bitimine 4 dakika kaldıktan sonra hiç sayı atmayı başaramamış olmaları 91-83’lük mağlubiyeti yaşamalarına neden oldu.

Patty Mills 22, Ingles 17 ve Thybulle 12 sayıyla galibiyeti getiren isimler oldu. ABD’de Lillard 22, Durant’in 17 ve Beal’in 12 sayısı mağlubiyete engel olmadı.

NBA yıldızları 1992 yılından bu tarafa milli takım forması giyiyor. Bu tarihten itibaren toplamda üçüncü kez iki kez üst üste mağlup oldular. Bundan sonra 2019 Dünya Kupasında üst üste iki kere yenilen takım bunu iki yıl geçmeden hazırlık maçlarında yaşamış oldu.

Son üç olimpiyatı şampiyon olarak tamamlayan takım hazırlık maçlarında beklemediği sonuçlar alsa da yine de bu büyük turnuvanın en büyük favorisi olmaya devam ediyor. Tarihleri boyunca 15 altın, 2 bronz ve bir gümüş madalyanın sahibi oldular.