Mart 28, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Bucks 2-0’dan Geri Gelebilecek mi?

Bucks 2-0’dan Geri Gelebilecek mi?

2 min read
Spread the love

NBA 2020-2021 sezonunda final seriyi oynanmaya başlandı. İlk iki maça ev sahipliği yapan Suns ekibi, güçlü rakibi Bucks’ı iki maçtada oynadığı iyi oyunla yenmeyi başardı. Milwaukee Bucks’ta tam olarak parçaların işlememesi, çok zor şutların Suns tarafından atılması bu galibiyetleri getirdi.

İki maçı da rahat denebilecek ve rakibini hep belirli bir farkın altında tutarak kazanan Suns ekibi, bu sezonu ve tarihlerinde ki ilk şampiyonluğu elde etmek için sadece 2 maç daha kazanmaları gerekiyor. Bucks çok uzun bir sürenin ardından finale kadar gelmeyi başardı. Yaşanan sakatlıklar, ilginç olaylara ev sahipliği yapan play-offlardan sonra oynanacak bu final herkesi tam anlamıyla tatmin etmiyor.

2-0’dan Geriye Gelen Sadece 4 Takım Var

Tüm NBA final serilerinde 2-0 geriye düşen takımların gelmesi adeta bir mucize olarak görülüyor. NBA’in uzun tarihi boyunca bunu başaran sadece 4 takım bulunuyor. 1969 Boston Celtics, 1977 Portland Trail Blazers çok uzaklar olarak görülüyor.

2000’li yılların ardından 2006 Miami Heat ve 2016 Cleveland takımlarını bunu başarmasıyla dikkat çekiyor. İki takımda da LeBron James gibi bir faktörün olması ve 2016’de tarihte hiç yapılmamış bir şeyi yaparak 3-1’den geri dönmeleri o takımı özel kılıyor.

Bucks tarafında bu sorumluğu alabilecek bir oyuncu var gibi durmuyor. Giannis her ne kadar skoru yüklenmeye çalışsa da onun yetenekleri bazı noktaların sınırlanmasına neden oluyor. Tecrübe eksikliği de bunu zor bir ihtimal olarak görüyor.

2021 NBA Final serisinde oynama ihtimali olan ve oynayan oyuncular arasında bir tek oyuncunun NBA final deneyimi bulunuyor. Geçtiğimiz yıl Miami Heat ile final oynayan Crowder iki takımda ki tek oyuncu olarak görülüyor.

Bucks buradan dönmek istiyorsa öncelikle evlerinde oynayacakları üçüncü maçı kazanmaları gerekiyor. Bunun ardından adım adım ilerleyerek seri de ki üstünlüğü almaları gerekiyor. Zorlu Brooklyn serisinde 2-0 geriye düştükten sonra bu sezon dönmeyi başardılar. Yani buna deneyimleri var.

Phoenix Suns tarafıysa bu sezon oynadığı tüm play off serilerine önde başlayan ve seriyi önde götürmeyi başaran takım olarak bunu başarılabilecek bir ekip gibi durmuyor.