Nisan 27, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Manchester United, Tottenham’a Karşı Hata Yapmadı

Manchester United, Tottenham’a Karşı Hata Yapmadı

2 min read
Spread the love

İngiltere Premier Lig’de liderin en yakın takipçisi konumunda bulunan Manchester United, bu hafta deplasmanda güçlü takımlardan olan Tottenham’a konuk oldu. Ev sahibi takım şampiyonlar liginde mücadele etmek için maçlarına çıkarken, Manchester United’da matematiksel olarak şampiyonluk umudunu devam ettirmek için maçlarına çıkıyor.

Tottenham maça Lrois, Reguilon, Rodon, Aurier, Höjbjerg, Eric Dier, Lo Celso, Moura, Ndombele, Son ve Kane 11’i ile çıktı. Misafir takım Manchester United karşılaşmaya Henderson, Lindelöf, Maguire, Luke Shaw,  Paul Pogba, Fred, Bruno Fernandes, Wan-Bissaka, McTominay, Cavani ve Rashford 11’i ile çıktı.

İlk Yarı Tottenham, İkinci Yarı United

Maça iki takımda karşılıklı pozisyonlara girerek başladı. Cavani ile net bir gol bulan United, McTominay’ın pozisyondan önce yaptığı hareket sebebiyle golün iptal edilmesine sebep oldu. Dakikalar 40’ı gösterirken güzel bir organizasyon kuran ev sahibi takım Son’un ayağından bulduğu gol ile maçta 1-0 öne geçmeyi başardı.

İkinci yarı misafir takım daha atak bir şekilde sahaya çıktı. Fred önce skoru 1-1’ getiren golü attı. Edinson Cavani takımını öne geçiren gole imza atarken, Mason Greenwood son golü atarak takımının 3-1 galip gelmesine yardımcı oldu. Bu sonuçla birlikte bir maçı eksik olan United puanını 63’e çıkarmayı başardı. Tottenham bu skorla birlikte 49 puanda kalarak şampiyonlar ligi yolunda çok büyük bir yara aldı.

Tottenham’ım Umutları Devam Ediyor

Mourinho ile sezona başlayan Tottenham için sezonun ilk yarısı harika bir şekilde gidiyordu. Ancak daha sonra yaşanan sakatlıklar ve form düşüklükleri takımın ligde 7’inci sıraya kadar gerilemesine neden oldu. Önümüzde ki hafta yine direkt rakiplerinden birisi olan Everton ile mücadele edecek ekibin bunu kaybetme lüksü bulunmuyor.

United bir ihtimalin peşinden gitmeye devam ediyor. Bu hafta evlerinde Burnley’i misafir edecek takım rakibine karşı şans tanımak istemiyor. Maç eksiğiyle direkt rakibiyle aralarında 11 puan fark bulunuyor. Birkaç daha hata yapması durumunda son düzlüğe iddialı bir şekilde girmenin planlarını yapmak için sahaya çıkacak.