Nisan 24, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Katar Dünya Kupası Avrupa Eleme Maçları Devam Ediyor

Katar Dünya Kupası Avrupa Eleme Maçları Devam Ediyor

2 min read
Spread the love

2022 yılında ilk defa yaz aylarında düzenlenecek olan dünya kupasına Katar ev sahipliği yapacak. Avrupa kıtasından bu turnuvaya katılmak için birçok ülke arasında ciddi bir yarış bulunuyor. 24 Mart 2021 tarihinde A, D, E, G ve H gruplarında ilk maçlar yapıldı. 25 Mart akşamı B, C, F, I ve J gruplarında ilk maçlar oynanacak.

Bu maçların oynanması için tüm liglere iki haftalık bir ara verildi. B grubunun favorisi olan İspanya, Yunanistan’ı konuk ediyor. İbrahimoviç’in yeniden milli takıma döndüğü İsveç’se Gürcistan’ı misafir ediyor.

Dünya Kupası İlk Maç Heyecanı Devam Ediyor

2020 Katar Dünya Kupasına Avrupa kıtasından sadece 13 takımın katılma hakkı bulunuyor. Milli takımızda bu takımlar arasında yer alıyor. Bu elemelerde ilk maçlar dün itibariyle başladı. Bugünse diğer gruplarda eleme maçları oynanıyor. Saat 20:00 ile 22:45’te başlayacak olan maçlarda öne çıkanlar aşağıda ki gibidir.

C grubunda Bulgaristan İsviçre’yi, İtalya, Kuzey İralanda’yı misafir ediyor. F grubunda Danimarka, İsrail’e konuk olurken, grubun zayıf iki takımı olan Moldova ile Faroe Adaları karşılaşıyor. İskoçya, Avusturya’yı konuk ediyor.

I grubunun favorisi konumunda olan İngiltere, San Marino’yu konuk ediyor. Macaristan ile Polonya karşılaşırken, Andorra ile Arnavutluk grupta son maçı oynuyor.

J grubunda Almanya, İzlanda’yı misafir ediyor. Romanya ile Kuzey Makedonya, Liechtenstein ile Ermenistan karşılaşıyor. Bu maçlar ile birlikte Avrupa Elemelerinde ilk maçlar tamamlanmış oluyor.

Avrupa Elemelerinden İkinci Maçlar

Dünya Kupası’na gitmek için Avrupa Elemesi gruplarında ki ikinci maçlar 27 ile 28 Mart tarihlerinde oynanacak. Bu maçlarda öne çıkanlar aşağıda ki gibi sıralanıyor.

  • Sırbistan – Portekiz
  • Çekya- Belçika
  • Norveç – Türkiye
  • Romanya – Almanya

Birçok milli takım maçı olsa da güç sıralamasına bakıldığında seyir zevki en yüksek maçlar bunlar olarak dikkat çekiyor. Özellikle Norveç milli takımı ile Türkiye milli takımı arasında oynanacak olan karşılaşmanın büyük ilgi toplaması bekleniyor. Bu maçların ardından ligler başlamadan üçüncü maçlar 30-31 Mart tarihlerinde oynanacaktır.