Mayıs 2, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Galatasaray Umut Tazeledi 3-1

Galatasaray Umut Tazeledi 3-1

2 min read
Spread the love

Galatasaray son haftalarda yaşanan kötü gidişe dur demek için sahaya çıktı. Yönetim ile futbolcular arasında yaşanan kriz alınan 3-1’lik galibiyet ile bir nebze de olsun durulmayı başardı. Galatasaray zorlu İzmir deplasmanında forvet hattında yaşanan sakatlıklar ve cezalı futbolcular sebebiyle Halil Dervişoğlu ve Kerem Aktürkoğlu ile çıkmak zorunda kaldı.

Göztepe orta sıralarda ki yerini garantilemek ve üst sıralara çıkmak için çıktığı mücadelede Ünal Karaman önderliğinde umduğu galibiyeti almayı başaramadı. Her ne kadar girilen son haftalarda biraz rahat olan ev sahibi takım bu galibiyeti de alarak sorunu tamamen çözmeyi istese de umduğunu bulamadan sahadan ayrıldı.

Göztepe Harika Bir Gol ile Öne Geçti

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf ev sahibi Göztepe oldu. Yapılan ortaya gelişine harika bir röveşata vurmayı başaran Fousseni Diabate jeneriklere girecek bir gol atmayı başardı. Galatasaray bu golden sonra telaş yapmayarak genç yıldız adayı Kerem Aktürkoğlu’nun ayağından bulduğu 2 gol ile devreye 2-1 önde kapatmayı başardı.

İkinci yarıda ortada dengeli bir oyun vardı. Ceza sahası içerisinde yaşanan karambolün ardından kazanılan penaltının başına Keram Aktürkoğlu geçti. Attığı gol ile hem hattrick’i tamamlayan futbolcu aynı zamanda takımının maçtan 3-1 galip ayrılmayı başarmasını sağladı. Son dakikalarda yaşanan oyuncu değişiklikleri oyunun soğumasına sebep olurken, bundan sonra net bir pozisyon olmayarak maç bu skorla noktalandı.

Galatasaray Şampiyonluk İçin Umut Tazeledi

Son 7 haftaya girilen ligde Galatasaray, Beşiktaş’ın puan kaybı yaşadığı haftada aldığı bu galibiyetle lider ile puan farkını 6’ya indirmeyi başardı. 40 haftada direkt rakipleriyle oynayacaklarını göz önüne alırken bu onlar için bir avantaj elde etmelerini sağlamış oldu.

4 maç sonra galip gelen takım haftaya zorlu rakiplerden olan Trabzsonspor’u konuk edecek. Bundan sonra seri yakalamayı hesap etseler de bu maç onların kırılma maçı olarak görülüyor. 2 maçlık galibiyet serisinden sonra yenilen Göztepe haftaya ligin zorlu ekiplerinden olan Karagümrük deplasmanına gidecek. Ligde bundan sonra oynanacak olan tüm maçlar hem zorlu hem de daha fazla öneme sahip olacak.