Nisan 24, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Galatasaray NEF, Legia Warszaw Karşısında 86-71 Galip Ayrıldı

Galatasaray NEF, Legia Warszaw Karşısında 86-71 Galip Ayrıldı

2 min read
Galatasaray NEF, Legia Warszaw Karşısında 86-71 Galip Ayrıldı
Spread the love

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi C grubunda temsil eden Galatasaray NEF takımı ikinci maçında evinde Legia Warszawa takımını konuk etti. Temsilcimiz ilk yarıyı yetersiz oynasa da ikinci yarıda ki üstün oyunu ile karşılaşmayı farklı bir şekilde kazanmayı başardı.

Karşılaşmayı 86-71 gibi farklı bir skorla kazanan temsilcimiz rakibine en büyük farkı son çeyrekte ki üstün oyunuyla sağladı. Her ne kadar karşılaşmanın ilk yarısında etkisiz olan takımımız, üçüncü çeyrekte oyunu dengeledi ve son çeyrekte 15 sayı fark atarak karşılaşmayı kazanmayı başardı. Galatasaray NEF aldığı bu sonuçla gruplarda averaj ile liderliğe oturdu.

15 Sayılık Farkla Gelen Galibiyet

Temsilcimiz karşılaşmanın ilk çeyreğini 22-20 kazandı. Ancak ikinci çeyrekte rakibine 26 sayı atma fırsatı veren temsilcimiz sadece 17 sayı attı ve ilk yarıyı 46-39 geride kapattı. Üçüncü çeyrekte oyun üstünlüğünü elimize aldık ve bu çeyreği 24-17 kazanarak son çeyreğe 63-63 beraberlik ile girilmesi sağlandı.

Son çeyrekte sahanın tek hakimi sarı kırmızılı ekip oldu. Bu çeyrekte 23 sayı atmayı başaran takımımız, rakibine sadece 8 sayı atma şansı vererek karşılaşmadan 15 sayı fark ile galip ayrılmayı başardı. Bu etkileyici galibiyet gelirken takımımız adına öne çıkan isimler şunlar oldu.

Angelo Caloiaro 22 sayı ile takımın en skorer ismi oldu. Sadır Emir Kabaca 8 ribaunt alırken, Dee Bost 11 asist yaparak galibiyetin gelmesinde etkili olan isimler oldu.

Misafir takımda 21 sayı atmayı başaran Janis Berzins galibiyete yetmeyi başaramadı. Oyuncu çok yüksek yüzde ile skor üretmesine rağmen takımından ona yeterince destek gelmemesi sebebiyle turnuvada ikinci mağlubiyetini almış oldu.

Takımımız da oyuna giren tüm oyuncular takımımız adına bir katkı sağlamayı başardı. 5 oyuncumuz çift hanede sayı üretmeyi başararak bu etkileyici galibiyetin gelmesini sağlamış oldu. Galatasaray NEF bu sonuçla birlikte grubunda averaj ile iki maç sonunda lider oldu. Liderlik koltuğunu Hapoel Holon ile birlikte paylaşıyor. Önümüzde ki maçta rakibini yenerek liderlik koltuğunda tek başına oturmak istiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir