Temmuz 27, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Fenerbahçe Beko Euroleague’de 2’te 2 Yaptı

Fenerbahçe Beko Euroleague’de 2’te 2 Yaptı

2 min read
Fenerbahçe Beko Euroleague’de 2’te 2 Yaptı
Spread the love

Yeni sezona yenilenen bir kadro ile giren Fenerbahçe Beko, yeni koç ekibi ile birlikte yeni sezonda iddialı olmaya kararlı olduğunu göstermeye devam ediyor. Euroleague sezonun ilk maçında rahat kazanan temsilcimiz ikinci maçında evinde İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv’i konuk etti.

Maçta baştan sona üstün bir oyun sergileyen temsilcimiz karşılaşmadan farklı bir skorla galip ayrılarak Avrupa sezonuna 2’de 2 yaparak start vermiş oldu. Hızlı, etkili ve sahada kendini bilerek ortaya koyan sarı lacivertli ekip ufak anlar dışında maçın tüm bölümünde oyun ve skor anlamında üstün bir oyun ortaya koymayı başardı.

15 Sayı Farkla Gelen Galibiyet

Karşılaşmanın ilk çeyreğinde iki tarafta ortada bir oyun ortaya koymayı başardı. İlk çeyrek ekibimizin 23-20’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci setinde farkımızı ortaya koyduk. Bu çeyreği 23-12, ilk yarıyı da 46-32 önde kapatmayı başardık.

Karşılaşmanın üçüncü çeyreği misafir takımın 20-19 üstünlüğü ile biterken, bu çeyrekte fark bir ara 20 sayıya kadar geldi. Son çeyrekte Maccabi Tel Aviv farkı tek hanelere indirmeyi başarırken, takımızın etkili isimleri sahaya ağırlıklarını koyarak bu çeyreği 21-19 kazanmamızı, maçı da 86-71 kazanmamıza imkan tanıdır.

Sarı lacivertli ekipte karşılaşma boyunca 9 oyuncu süre alırken bu oyuncuların hepsi takımına sayı olarak katkı vermeyi başardı. Marko Guduric attığı 23 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, 9 asist yapan ve 9 ribaunt alan Nick Calathes takımız da öne çıkan isimler olarak dikkat çekiyor.

Dimitrios Itoudis önderliğinde sezonun ikinci Avrupa maçına çıkan takımımız bu maçı da kazanarak sezona çok iyi bir şekilde giriş yapmış oldu. Basketbol liginde de ikide iki yapan temsilcimiz çift maç haftasında Euroleague’de iki maç üst üste oynayacak.

18 Ekim’de Asvel, 20 Ekim’de Valancia Basket ile karşı karşıya gelecek takımımız bu maçları da kazanarak sezona dörte dört ile giriş yapmak istiyor. Bunu yapabilecek kaliteye ve güce sahip olan takımımız bu sezonu en azından final four yapmak için mücadele vermek istiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir