Nisan 26, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Filenin Sultanları ABD’ye 3-1 Kaybetti

Filenin Sultanları ABD’ye 3-1 Kaybetti

2 min read
Filenin-Sultanları-ABD’ye-3-1-Kaybetti-
Spread the love

FİVB 2022 Dünya Kupası 2. Turda F grubunda mücadele eden Bayan Voleybol Milli Takım, bu grupta ki üçüncü maçında ABD ile karşı karşıya geldi. Dünya sıralamasında dördüncü sırada yer alan ABD ile grupta ki sıralama için önemli bir karşılaşmaya çıkan milli takım maçta birçok sefer kazanacak noktaya gelse de karşılaşmadan 3-1 mağlup ayrıldı.

Milli takım, Polonya’nın Lodz şehrinde oynanan karşılaşmanın ilk setine çok iyi başlamasına rağmen, setin ortasının ardından üstünlüğü rakibine kaptırdı ve ilk seti 25-22 kaybetti.

İkinci sette ekibimiz üstün olan taraftı ve bu seti 25-21 kazanarak karşılaşmayı 1-1’e getirmeyi başardı. Üçüncü ve dördüncü seti de kaybeden milli takım karşılaşmadan 3-1 yenik ayrıldı, Dünya Kupasında ki 6 maçlık kazanma serisinin noktalanmasına neden oldu.

Küçük Hatalar Karşılaşmanın Sonucunu Belirledi

Karşılaşmaya çok iyi bir şekilde start veren milli takım karşılaşma boyunca çok küçük hatalar ile seti ve maçı önde bitirmeyi başaramadı. Ortaya iyi bir oyun koyulmasına rağmen ele geçen bazı fırsatlarda avantajlı ayrılamamasının acısını çekti F grubunda ki üçüncü maçında ilk mağlubiyeti aldı. Son 8’e kalma yolunda hala avantajı elinde bulunduran milli takım son karşılaşmasında sıralama açısından önemli bir rakip ile karşı karşıya gelecek.

Milli Takım Grupta Üçüncü Sırada Yer Alıyor

Filenin Sultanları son 16 turu F grubunda Sırbistan ve ABD’in ardından toplamda 6 galibiyet ve 2 mağlubiyet alarak üçüncü sırada yer alıyor. Topladığı 17 puan ile ABD’nin 1 puan gerisinde yer alan milli takım grupta ikinci olabilmek için son maçına Sırbistan karşısına çıkıyor.

Dünya kupasının en formda ekiplerinden birisi olan Sırbistan şimdiye kadar oynadığı 8 maçın tamamını kazanmasını bilgi ve bu maçlarda sadece 2 set kaybetmesi dikkat çekti.

Grupların çapraz eşleşmesi ile çeyrek finalde ki rakibimiz belli olacak. Grubu ikinci sırada bitirirsek diğer grubun daha zayıf olan ekibi ile karşı karşıya gelme şansımız var. Onun için her ne kadar son 8’e kalmayı garantilemiş olsak bile bu maçı kazanmak bizim açımızdan önemli bir avantaj elde etmek anlamına gelecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir