Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Fenerbahçe Beko, Bayern Münih’i Yenerek Euroleague Sezonunu Açtı

Fenerbahçe Beko, Bayern Münih’i Yenerek Euroleague Sezonunu Açtı

2 min read
Fenerbahçe-Beko,-Bayern-Münih’i-Yenerek-Euroleague-Sezonunu-Açtı
Spread the love

Avrupa’nın önde gelen basketbol organizasyonu olarak kabul edilen Euroleague 2022-23 sezonu bu gece oynanan maçlar ile start aldı. Fenerbahçe Beko, deplasmanda Bayern Münih ile karşı karşıya gelirken, temsilcimiz maç boyunda üstün taraf olarak götürdüğü karşılaşmayı 74-62 kazanarak yeni sezona iyi bir şekilde başlamış oldu.

Deplasmanda oynadığımız karşılaşmada takımımız ilk çeyreği 21-19 önde bitirmeyi başardı. İkinci çeyrekte savunmada daha iyi bir oyun ortaya koyduk, bu çeyreği 19-15, ilk yarıyı da 40-34 önde bitirmeyi başardık. Üçüncü çeyrekte aynı şekilde geçti, bu çeyreği 19-12 önde kapatan ekibimiz son çeyreğe rakibine 13 sayı fark atarak girdik. Son çeyrekte dengeli bir oyun geçti ve karşılaşmayı 74-62 kazanmayı başardık.

Takım Oyunu İlk Galibiyeti Getirdi

Fenerbahçe karşılaşmaya Nigel Hayes, Nick Calathes, Motley, Pierre ve Wilbekin 5’i ile başladı. Karşılaşmada en çok sayı atan takımımız adına isim oyuna sonradan giren ve sadece 14 dakika süre alan Tonye Frank Jekiri olması dikkat çekti. Oyuna giren tüm oyunculardan bir şekilde katkı alınması da takım oyununun önemi adına dikkat çekici bir nokta oldu.

Ev sahibi ekip Bayern Münih’de en etkili isim 18 sayı ile oynayan Othello Hunter olması dikkat çekti. Ona destek çok fazla gelmediği için rakibin maç boyunda etkili bir oyun ortaya koymasının önüne geçmiş oldu. Nick Calather 7 asist, Motley 15 ribaunt alarak takımımız adına öne çıkan isimler oldu.

Anadolu Efes, Kızıl Yıldız Maçıyla Sezonu Açıyor

Euroleague’de son iki sezonun şampiyon takımı olarak öne çıkmayı başaran temsilcimiz Anadolu Efes, sezonu evinde Kızıl Yıldız ile açıyor. Takımımız kemik kadrosunu korumayı başarması ve onun üzerine eklemeler yapması sayesinde bu sezonun da en güçlü şampiyonluk adaylarından birisi olarak sıralanıyor.

Sezona ligde Galatasaray NEF galibiyeti ile başlayan takım, ayrıca süper kupa maçında Fenerbahçe Beko’yu da yenmeyi başararak sezona çok formda ve moralli bir şekilde girmiş oldu. İki takımımız içinde iyi ve final four yapabilecekleri bir sezon olmasını temenni ediyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir