Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Fenerbahçe, Erol Bulut İle Sözleşmesini Bitirdi

Fenerbahçe, Erol Bulut İle Sözleşmesini Bitirdi

2 min read
Spread the love

Fenerbahçe 2020-2021 sezonunda şampiyonluk parolası ile yola çıktığı Erol Bulut ile yolları ayırma kararı aldığını 25 Mart 2021 itibariyle açıkladı. Kulübün resmi yayın organları tarafından yapılan bilgilendirme ile takımın Teknik Direktörlük görevini yürüten Erol Bulut ile yolların ayrıldığı ifade edildi.

Erol Bulut’a sarı lacivert renklere vermiş olduğu hizmetinden dolayı teşekkür edilirken, kariyerinin ilerleyen zamanlarında başarılar dilendi. Yönetim kurulu kararı ile sezon başında sportif direktörlük görevine getirilen Emre Belözoğlu’nun bundan sonra aynı zamdan futbol takımının teknik sorumlusu olarak görev yapacağı aktarıldı. Kalan 10 haftada takımın başında Emre Belözoğlu’nun olduğu bu şekilde gerçekleşmiş oldu.

Fenerbahçe’nin Yeni Teknik Direktörü Kim Olacak?

2 sezon Yeni Malatyaspor ardından bir sezonda Alanya spor’u çalıştıran Erol Bulut ile sezon başında anlaşıldı. Ancak bu teknik direktörde Ali Koç yönetiminde hiçbir hocanın sezonu bitirememesi anlamına geliyor. Ligde üçüncü sırada olmasına rağmen kurulan kadroyu kaldıramadığı düşünüldüğü için bu kararın alındığı söyleniyor. Derbinin kaybedilmemesine rağmen evinde oynadığı son 4 maçın üçünü yenilmesi ve birinde berabere kalması bu durumun yaşanmasına sebep oldu.

Takımın sezonu Emre Belözoğlu ile bitirmesi tahmin ediliyor. Ancak hem yabancı basında hem de yerel basında takımın başına geçecek isimler hakkında haberler çıkmaya başladı. Arjantin basınına göre River Plate teknik direktörlüğü yapan Marcelo Gallardor’ya çok ciddi bir teknik yapıldığı biliniyor. 45 yaşında ki teknik direktör 8 sezondur çalıştırdığı takımla çok sayıda kupa almayı başardı.

Bunun yanında Almanya Teknik Direktörü olan Löw, şu an da boşta olan Sarri öne çıkan isimler arasında yer alıyor. Bu sefer şansını yabancı teknik direktörden yana kullanmak istediği görülüyor.

Emre Belözoğlu Teknik Direktörlük Yapabiliyor mu?

Fenerbahçe’de Erol Bulut’un gönderilmesinin ardından şimdilik teknik direktörlük koltuğuna Emre Belözoğlu’nun geçmesi kararı alındı. UEFA A lisansına sahip olan ismin kulübe de yer alacağı kesinleşmiş oldu. Daha önce böyle bir durumda Tahir Karapınar bu koltuğu doldurmuş ve takımın başında sahaya çıkmak zorunda kalmıştı.