Nisan 18, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Fenerbahçe Büyük Avantajı Kaybetti 2-1

Fenerbahçe Büyük Avantajı Kaybetti 2-1

2 min read
Spread the love

Sezona çok sayıda transfer ile giren ve alternatif bir kadro kuran Fenerbahçe ligin sonunda yine taraftarlarını hüsrana uğratıyor. Beşiktaş’ın kaybettiği haftada evinde 17 maçtır yenilmeyen Sivasspor’u ağırlayan takım, bu maçı kazanması halinde son haftaya 1 puan fark ile lider girecekti. Ancak tüm hesaplar bu yönde olsa da takım bir türlü istediği futbolu ortaya koyamadı ve sahadan 2-1 yenilgi ile ayrıldı.

Bu mağlubiyet Erol Bulut’un yerine takımın başına gelen Emre Belözoğlu’nun ilk mağlubiyeti olarak kayıtlara geçti. Bu mağlubiyet ayrıca takımın bu sezon içeride oynadığı 20 karşılaşmada 7 mağlubiyeti olarak da kayıtlara geçti. Haftaya ikinci sırada giren takım, Galatasaray’ın kazanması ile birkikte üçüncü sırada düşmüş oldu.

Sivasspor Neden Uzun Süre Yenilmediği İspat Etti

Fenerbahçe sahaya hızlı bir şekilde giriş yaptı. İlk dakikalar pozisyonlar yakalayan takım İrfan Can Kahvecinin sakatlanması ve ardından oyundan çıkması ile kontrolü kaybetti. İlk yarının son dakikasında Kayode deplasman ekibini öne geçiren golü atmayı başardı. İkinci yarıya değişiklikler başlayan takım daha ilk yarının başında deplasman ekibinin Hakan Arslan’ın ayağından bulduğu gole engel olamadı.

Uzun süre oyun dengede gitti. Fenerbahçe her zaman topa sahip olan takım olsa da pozisyon üretmekte zorluk çekti. Papiss Cisse ile bir gol bulan takım, başka gol bulamadı ve bu kritik haftayı büyük avantajı geri teperek kazandı. Takımın hala şampiyonluk şansı bulunsa da rakiplerinden ikisinin de yenilmesi gerekiyor.

Son Hafta Mucizeye Kaldı

Beşiktaş’ın yenildiği haftaya kazanması halinde zirvede tamamlayacak olan takım, yenilginin ardından ligin son haftasına zirvenin 2 puan gerisinde üçüncü sırada girdi. Her ne kadar hala bir olasılık olsa da son hafta hem Galatasaray’ın hem de Beşiktaş’ın kaybetmesini bekleyecekler. Bunun yanında düşme hattında bulunan Kayserispor’u da yenmeleri gerekiyor.

Ancak o zaman ligi zirvede bitirme şansları olacak. Ancak uzun bir süredir olduğu gibi sarı lacivertli ekip ligin sonuna doğru kritik maçları kaybetme hastalığını ne olursa olsun üzerlerinden atamadıklarını da göstermiş oldu.