Nisan 16, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Fenerbahçe Beko’nun Yeni Antrenörü Aleksander Djordjevic Oldu

Fenerbahçe Beko’nun Yeni Antrenörü Aleksander Djordjevic Oldu

2 min read
Spread the love

Fenerbahçe Beko, geçtiğimiz yıl takımın başında Igor Kokoşkov’u getirerek yeniden yapılanmaya gitmişti. Sezona çok kötü başladıktan sonra iyi bir toparlanma süreci geçiren takım Euroleague’de play-off yapmayı başardı ve Türkiye’de finale çıktı.

Yeni sezona da aynı isimle hazırlanacağı düşünülen takımda Kokoşkov’un NBA çıkışını kullanmasıyla birlikte antrenör koltuğu bir anda boş kaldı. Kokoşkov ayrılık gerekçesi olarak ailevi nedenleri gösterse de NBA’in onun aklında ki en önemli konu olduğu herkes tarafından biliniyor.

Kısa sürede boşalan koltuğu doldurmak ve yeni transferlerle yeni sezona iddialı bir şekilde giriş yapmak isteyen Fenerbahçe Beko tercihini tecrübeli bir isimden yana kullandı.

Aleksandar Djordjevic Yeni Başantrenör

Fenerbahçe Beko yöneticisi Sertaç Komsuoğlu bu konuyla ilgili açıklamada bulundu ve tecrübeli isimle yeniden yapılanmaya gideceklerini, bu sebeple üç yıllık sözleşmenin altına imza attıklarını söyledi.

Basketbolcu olarak eski Fenerbahçe koçu Obradoviç ile 1992 yılında Euroleague şampiyonluğu yaşamıştı. Bu seviyelere alışkın olan isim koçluk kariyerine 2006 yılında Olimpia Milano ile başlamıştı.

2013-2019 arasında Sırbistan milli takımıyla uzun süre görev yapan tecrübeli isim son olarak Virtus Bologna’nın hocalığını yapıyordu. Sözleşmesinin takımıyla karşılıklı anlaşarak bozan tecrübeli isim Fenerbahçe Beko ile sözleşme imzaladı.

2019 yılında FiBA şampiyonlar ligini kazanan tecrübeli isim, 2021 yılında takımını İtalya Şampiyonu yaptı. Başarılı bir kariyeri olan isim, Fenerbahçe Beko’da ki güçlü kadroyla gelecek yıldan itibaren hem Türkiye Liginde hem de Euroleague’de en iyisi olmak için mücadele edecek.

Bu kapasiteye sahip olan isim bu seviyelerde ki doğru yönlendirme, teknik sorumluluk ve basketbolcuların yönetilmesi konusunda gerekli tecrübeye sahip birisi olarak biliniyor.

Fenerbahçe’nin futbolun ardından en önemli branş olarak kabul edilen Basketbol’da geçtiğimiz yıl biraz olsun küçülmeye gidilmesine rağmen hala en yukarıyla mücadele edecek bir güce sahip olduğunu geçtiğimiz yıl herkese göstermişti.

Bu yıl takımda önemli değişiklikler yapan takımın bu sezona daha iddialı gireceği ve Başantrenör tercihinin ardından yeni isimlerin takıma katılıp katılmayacağı da şuan için bilinmiyor.