Mart 28, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Los Angeles Yeni Kadrosunu Kurdu

Los Angeles Yeni Kadrosunu Kurdu

2 min read
Spread the love

2019-2020 sezonu şampiyon olarak tamamlayan, bir sonra ki sezonda zorda olsa play-in üzerinde playoff yapma başarısı gösteren, ancak ilk turda Suns’a elenen Lakers yeni sezona daha iddialı bir şekilde girmek için kolları sıvadı.

Birçok oyuncunun kontratının bittiği ve yeniden yapılanmaya giden Lakers’ın amacı Davis ve LeBron’un yanında doğru eklemeler yaparak bu sezonda şampiyonluğun en büyük adayı almak mücadele vermek olacaktı.

Geçtiğimiz sezon parça oyunlarının yeterli düzeyde katkı vermemesi ve yıldızların play-off’da yaşadıkları sakatlıklar belki de onların sezonu erken bir şekilde tamamlamasına neden oldu diyebiliriz.

İlk Hamle Westbrook Oldu

Serbest oyuncu pazarının açılması ve takas sezonun devam etmesiyle birlikte Lakers adeta birkaç oyuncu dışında takımı baştan aşağıya değiştirdi diyebiliriz. Kyle Kuzma, Montrezl Harrell ve Caldwell Pope karşılığında takıma katılan MVP Westbrook, büyük üçlüyü tamamlayan isim oldu.

Lakers’ın bu hamlesinin ardından yeni eklemelerin ardı arkası kesilmedi. İlk olarak Pistons ile yolları ayrılan Wayne Ellington takıma eklendi. Daha sonra Warriors’da geçtiğimiz sezonu geçiren Kent Bazemore takıma katıldı. Bu oyuncuların ikisiyle de 1’er yıllık anlaşma sağlandı.

Son hamlesi de çok yakın arkadaş oldukları bilinen Carmelo Anthony ile Malik Monk’un takıma katılması oldu. Portland formasıyla adeta küllerinden doğan Anthony, yaşlandıkça yeteneğinden bir şey kaybetmediğini gösterdi.

Hornets formasıyla iyi bir sezon geçiren Monk, takımı tamamlayan bir oyuncu olarak kadroya katılmış oldu. Ayrıca Miami Heat ile yolları ayrılan Kendrick Nunn ile iki yıllık sözleşme imzalandı.

Alex Caruso, Andre Drummond, Dennis Schröder, Kyle Kuzma, Harrell gibi isimler takımdan giderken, bunların yerine Anthony, Westbrook, Monk, Ellinghton, Kendrick Nunn ve Ariza gibi isimler eklendi.

Gelecek sezonu da Frank Vogel yönetiminde oynayacak takımda gelen yıldız isimler ile taraftarlar heyecanlanmış olsa da takımın yaş ortalamasının çok yüksek olması da dikkat çekiyor.

Yeni eklenen oyuncuların bir çoğunun 30 yaş üzeri olması bu takımın kısa vadede başarı için bir araya getirildikleri anlamını da güçlendiriyor.