Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Erkekler Basketbolda Altında Madalya ABD’nin

Erkekler Basketbolda Altında Madalya ABD’nin

2 min read
Spread the love

Tokyo 2020’de artık sona gelirken takım sporlarında final karşılaşmaları da oynanıyor. Erkekler basketbolda turnuvanın en iddialı takımı olan son 3 yılın şampiyonu ABD, turnuvaya hiç istediği gibi başlayamadı. Özellikle hazırlık döneminde sürpriz mağlubiyetler elde eden takım, Tokyo 2020 öncesinde acaba sorusunun sorulmasına neden oldu.

Final karşılaşması turnuvanın ilk maçında karşı karşıya gelen Fransa ile ABD arasında oynandı. Fransa turnuvanın ilk maçında rakibini sürpriz bir şekilde yenmeyi başarmıştı.

ABD yarı final mücadelesinde Avustralya’yı yenerken, Fransa zorlandığı karşılaşmada Slovenya’yı yenerek finale adını yazdıran taraf oldu. ABD hem rövanşı almak hem de turnuvayı kazanarak serisinin sürdürmek için karşılaşmaya başladı.

Fransa Direndi Ama ABD Farkını Ortaya Koydu

Karşılaşmaya Fransa iyi başlayan taraf olsa da ABD oyunda dengeyi kurdu ve ilk çeyreği 22-18 önde geçen taraf oldu. İkinci çeyrekte üstünlüğünü koruyan takım bu çeyreği 22-21, ilk yarıyı da 44-39 önde kapatmayı başardı.

Fransa üçüncü çeyrekte etkili bir oyun ortaya koysa da rakibini durdurma konusunda iyi bir oyun ortaya koyamadı. Bu çeyreği de ABD 27-24 kazandı ve son çeyreğe 71-63 önde girdi.

Fransa son çeyrekte farkı bir ara 3 sayıya kadar düşürse de rakibine karşı koyamadı, çeyreği 19-16 kaybeden ABD, karşılaşmayı 87-82 kazanarak üst üste dördüncü olimpiyat altın madalyasının sahibi oldu.

ABD altın madalyayı alırken 29 sayıyla oynayan Kevin Durant yıldızlaşırken, ona 19 sayıyla Tatum, 11 sayıyla Lillard ve 11 sayıyla Jrue Holiday destek oldu.

Fransa’da en etkili isim 16 sayıyla oynayan Evan Fournier olurken, De Colo 12 sayıyla yenilgiye engel olamadı.

ABD basketbolda üst üste dördüncü altın madalyasını alırken, toplamda 16 kez bu başarıyı elde etmiş oldu. 2004 Atina oyunlarında Arjantin’de bu başarıyı elde edemeyen takım, son 8 turnuva da 7. kez bu başarıyı elde etmeyi başarmış oldu.

Turnuvaya kötü başlayan NBA yıldızları zorlandıkları bir turnuva da sonunda mutlu sona ulaşmayı başararak istedikleri altın madalyayı almış oldular.