Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Şampiyon Warriors, Lakers Galibiyeti ile Başladı

Şampiyon Warriors, Lakers Galibiyeti ile Başladı

2 min read
Spread the love

NBA’da yeni sezon 19 Ekim gecesi oynanan karşılaşmalarla başladı. Yeni sezonun ilk maçında geçtiğimiz sezonu şampiyonlukla bitiren ve son 8 yılda 4’kez şampiyon olan Warriors ile Los Angeles Lakers karşı karşıya geldi.

Karşılaşma boyunca üstün olan taraf olan Warriros, karşılaşmadan 123-109’lık skorla galip ayrılmayı başardı ve yeni sezona galibiyet ile başlamış oldu. Hali hazırda takımın sezon başında yaşanan kavga olayları sebebiyle sorun yaşayacağı tahmin edilse de Warriors’un bu olayları çoktan geri de bıraktığı en azından sahada görüldü. Koç Steve Kerr takımının saha da yine harikalar yaratmasına imkan tanıdı.

MVP Stephen Curry’nun 33 sayısı Maçı Kopardı

Golden State Warriors karşılaşmaya Curry, Wiggins, Green, Looney ve Thompson 5’i ile başladı. Maç boyunca klasik oyununu ortaya koymayı başaran takım tüm maç boyunca üstün olan taraf oldu. Lakers sahaya Davis, James, Westbrook, Lonnie Walker ve Beverley 5 ile çıktı.

Warriors’un sahadan galibiyet ile ayrılmasında 33 sayı 6 ribaunt ve 7 asistlik bir performans gösteren Stephen Curry’un önemli etkisi olduğu görülüyor. Toplam 31 asist yapan takımda Wiggins’in 20 sayısı, Klay Thampson’un 18 sayı maçı koparma anlamında etkili oldu.

Lakers’da artık NBA’de 20 sezonunda yer alan LeBron James, 31 sayı 14 ribaunt ve 8 asistlik harika bir performans göstermesine rağmen takımın galibiyetine yardımcı olamadı.

Anthony Davis 27 sayı, Russell Westbrook 19 sayıyla oynadı. Kenardan gelen Kendrick Nunn’un 13 sayı dahi takımın galibiyete uzanması için yeterli olmadı.

Warriors ortaya koyduğu oyun ile bu sezonda şampiyonluğun en büyük favorisi olduğunu herkese gösterirken, Lakers’ın bu sezonda play-off potasının içerisinde dahi zor kalacağı görülüyor. Tabi daha sonra takıma önemli eklemeler yapmazlarsa sezon sonunda takımın yine hüsran içerisinde kalacağı tahmin ediliyor.

NBA hızlı bir şekilde start verirken, gecenin diğer maçında Boston Celtics, James Harden’ın harika performansına karşı 76ers’ı 126-117 yenmeyi başararak yine finallerde olmayı amaçladıklarını gösterdi. Milli oyuncumuz takımın Boston maçında kadroda yer almadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir