Nisan 23, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » FA Cup’ın Şampiyonu Leicester City Oldu 1-0

FA Cup’ın Şampiyonu Leicester City Oldu 1-0

2 min read
Spread the love

Futbol tarihinin en eski turnuvası olarak kabul edilen, İngiltere FA kupası finalinde Chelsea ile Leicester City karşı karşıya geldi. 1871-72 sezonundan bu tarafa düzenlenen turnuva bu yıl 140. yılını tamamlaması ile dikkat çekiyor. Bu turnuvayı şimdiye kadar 44 farklı takım kazanma başarısı gösterdi. Turnuva’nın en başarılı ekibiyse Arsenal oldu. Toplamda 14 şampiyonluk elde eden takımın kupanın en başarılı ekibi olarak görünüyor.

140. yılında finalde kupayı 8 kez kazanan Chelsea ile 1 kez kazanan Leicester City karşı karşıya geldi. Bu aynı zamanda sezonun önemli kupalarından birisi anlamına da geliyordu.

Leicester City Tek Attı

Leicester City turnuvaya, Chelsea’da olduğu gibi üçüncü turdan itibaren katıldı. Sırasıyla Stoke City, Brentford, Brighton, Man United, Southampton’ı yenen takım finalde Chelsea ile karşılaşmaya hak kazandı.

Şampiyonlar ligi finalisti olan Chelsea finale gelene kadar sırasıyla, Morecambe, Luton Town, Barnsley, Sheffield United, Manchester City ile karşılaştı. Bu başarısı ile finale çıkmayı başardılar.

Final için iki takım karşı karşıya gelmeye hak kazandı. Bu final turnuvanın 140 finali olmasının yanında 2020-2021 sezonunda ligde üçüncü ve dördüncü sırada bitiren takımlarında karşılaşmasına ev sahipliği yaptı. Pandemi nedeniyle uzun süredir taraftar alınmayan ligde, ilk defa belirli bir kapasitede taraftara izin verildi.

Chelsea karşılaşmaya hızlı başladı. Ancak final olması sebebiyle iki takımda bu maçta kontrolü elden bırakmadı. İlk yarı 0-0’lık skorla bitti. Leicester City’de sahneye 63’de Tielemans çıktı. Belçika’lık yıldız orta saha oyuncusu ceza sahası dışından vurduğu harika şut ile takımını öne geçirmeyi başardı. Bu andan sonra tüm maç Chelsea ile kaptan ve kaleci Schmeichel arasında geçti. Ancak bir türlü istedikleri golü atamadılar.

Karşılaşmanın sonlanmasıyla birlikte Cağlar Söyüncü’nün formasını giydiği Leicester City kupayı alan taraf oldu. Bu onların aynı zamanda tarihlerinde ki ikinci FA kupası olması özelliğini de koruyor. Sezonun bitmesine iki hafta kala iki takım hala şampiyonlar ligine gitmek için mücadelelerini vermeye devam ediyor.