Nisan 18, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Euroleague Final Four Başlıyor

Euroleague Final Four Başlıyor

2 min read
Spread the love

Geçtiğimiz sezon pandemi nedeniyle iptal edilen Euroleague final four yani dörtlü final 28 Mayıs yani bugün itibariyle start alıyor. Turnuvada ülkemizde bu yıl Anadolu Efes temsil ediyor. Normal sezonun bitmesinin ardından rakiplerini play-off turunda elemeyi başaran dört takım, Avrupa basketbolunun en büyüğü olmak için sahaya çıkacaktır. Büyük bütçelere sahip bu takımlar şampiyon olmak için birbirleri ile mücadele edecek.

İlk olarak yarı final maçları oynanacak ve ardından finale çıkacak takımlar belirlenecek. 30 Mayıs tarihinde oynanacak olan son karşılaşma ile bu sezon Avrupa basketbolunun en büyük takımı belirlenmiş olacak. Gönlümüz ve istediğimiz bu başarıya Anadolu Efes’in ulaşması yönündedir.

CSKA Moskova – Anadolu Efes

CSKA Moskova bu seviyede her zaman yer almayı başaran ve bunu uzun süredir yapan takımlardan birisi. Rus takımı yüksek bütçesi ve geniş kadro rotasyonu ile bu sezonu üçüncü sırada bitirmeyi başardı. Fenerbahçe Beko’yu play-off turunda üç sıfır ile geçen takım adını buraya yazdırdı.

Geçen yıl çok formda olan ancak turnuvanın iptal edilmesi ile hayalleri suya düşen temsilcimiz yarım kalan işi bitirmek için sahaya çıkıyor. Bu sezon CSKA ile oynadığı ilk maçı kaybeden, ikinci maçı kazanan takımımız, bu maçta galip gelerek finale çıkmak için mücadele ediyor. Özellikle sezonun ikinci yarısı ile vites arttıran takımımızın bunu yapmaması için hiçbir sebep yok.

Barcelona – Olimpia Milano

Turnuvanın sezon başından bu tarafa en güçlü şampiyonluk adayı Barcelona olarak görülüyor. Güçlü kadrosu, eğlenceli aynı zamanda sert oyun anlayışları onları bu konuda zirvede bulunduruyor. Çok yorucu bir play-off serisi oynayan, ligi sekizinci bitiren Zenit’e elenmeden son anda kurtulan takım işleri daha ciddiye alacaktır.

Olimpia Milano en çekişmeli play-off turundan gelen takım oldu. Bayern Münih ile dişe diş bir mücadeleye giren takım sonunda mutlu olan taraf oldu. Güçlü rakibiyle bu sezon oynadığı iki maçı da farklı kaybeden takımın, daha yüksek efor ortaya koymaması halinde bu sezonu istedikleri bir noktada bitirme şansı bulunmuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir