Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » El Clasico’da Gülen Taraf Real Madrid: 2-1

El Clasico’da Gülen Taraf Real Madrid: 2-1

2 min read
Spread the love

Dünya futbolunun her yıl en çok merak edilen karşılaşması olan El Clasico bu yıl ikinci kez oynandı. İki takımında şampiyonluk adayı olduğu sezonda Atletico Madrid’i yakalamak adına önemli bir adım atmaları gerekiyordu.

Real Madrid 3 puan, Barcelona 2 puan liderin ardından karşılaşmaya başladı. Ev sahibi takım karşılaşmaya Courtois, Militao, Fernandez, Mendy, Vazquez, Casamiro, Kroos, Modric, Valverde, Junior ve Benzema 11’i ile çıktı.

Barcelona karşılaşmaya Stegen, Araujo, Mingueza, Lenglet, Jong, Alba, Busquets, Dest, Messi, Pedri ve Dembele 11’i ile çıktı. İki takımda karşılaşmaya kazanma parolası ile çıktı. Ancak istediği alan ev sahibi takım oldu.

Real Hızlı Başladı, Barcelona İyi Bitiremedi

Karşılaşmaya ev sahibi takım çok hızlı bir giriş yaptı. Karim Benzema’nın şık topuk golüyle dakikalar 13’ü gösterdiğinde 1-0 öne geçti. Toni Kroos kullandığı frikikte defansa da çarpan topla birlikte farkı 2’ye çıkardı. Bu dakikadan sonra Barcelona rakip kalede çok büyük bir baskı kurdu.

Ancak girilen birçok net fırsattan yararlanmayı başaramadılar. Oscar Mingueza, Alba’nın ortasında dakika 60’da skoru 2-1’e getirdi. Dakikalar 90’ı gösterirken Casemiro takımını 10 kişi bıraktı. Hakem maçın sonuna 4 dakika uzatma verdi. Oyuna sonradan giren Ilaix Moriba son 30 saniye içerisinde ceza sahası içerisinde topla buluştu ve vurduğu top üst direkten döndü. Bu pozisyon ile birlikte karşılaşmaya son nokta koyuldu.

Maç Fazlasıyla Lider Real Madrid

Sezona çok kötü bir giriş yapan iki takımın karşılaşmasında öne geçen takım Real Madrid oldu. Ev sahibi takım maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. 10 maçtır yenilmeyen takım bu performansını göstermeye devam ederek lig sonunda şampiyon olmayı planlıyor.

Barcelona 19 maçlık yenilmezlik serisiyle buraya gelmişti. Bu maçı kazanarak ve kaybetmeyerek bu seriyi 20 maça çıkarmak istiyorlardı. Ancak sezonun ilk yarısında yenildikleri rakiplerine bu seferde yenilmekten kurtulamadılar. Ligde son 8 maç kala avantaj hala Atletico Madrid’de olsa da Real Madrid psikolojik bir üstünlük kazanmayı başardı demek doğru olacaktır.