Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Denver Nuggets Seriyi 4-2 Kazanmayı Başardı

Denver Nuggets Seriyi 4-2 Kazanmayı Başardı

2 min read
Spread the love

Doğu’da ilgi çekici eşleşmelerden birisi Portland Trail Blazers ile Denver Nuggets arasında oynandı. Seri de birçok ilginç olay yaşandı ancak gülen taraf 4-2’lik skorla Nuggets oldu. İnanılmaz skorların atıldığı, çok heyecanlı maçların oynandığı seri de Jokic’in takımı altıncı maçta hata yapmayarak rakibinin yedinci maç ihtimalinin olmamasını deplasmanda sağlamış oldu.

Moda Center’da oynanan serinin altıncı maçını ev sahibi ekibin mutlaka kazanması gerekiyordu. Ev sahibi ekibin bu maçta hata yapması demek, playoff ilk turdan elenmesi anlamına geliyordu. Oyuna da bunun bilincinde başlamış olsalar da son çeyrekte rakibini durdurmayı başaramadı.

Son Çeyrek Düğümü Çözdü

Portland evinde çok iyi ilk yarı oynadı. İlk çeyreği 33-29, ikinci çeyreği 35-32 kazanan takım ilk yarıyı 68-61 önde bitirmeyi başardı. Üçüncü çeyrekte farkı bir ara 14 sayıya kadar çıkarmayı da başardılar. Ancak çeyrek sonunda rakibin dönüşüne izin veren takım son çeyreğe 101-98 önde girdi. Ancak son çeyrekte misafir takım kontrolü eline aldı.

Son çeyreği 28-14 kazanan Nuggets maçı da 126-115 kazanarak, doğu konferansında yarı finale çıkmayı garantilemiş oldu. Bu maçta çok ilginç performanslar ve gelgitler yaşandı. Daha az hata yapan, özellikle son çeyrekte hata yapan takım bir üst tura çıkmayı başardı diyebiliriz.

Damien Lillard’ın 28 sayı, 13 asisti, McCollum’un 21 sayısı, Powell’ın 17 sayısı mağlubiyete engel olmadı. 6 basketbolcunun çift haneli sayı ürettiği takımda son çeyrek performansı seriyi yedinci maça götürme hayallerinin yok olmasına neden oldu.

Denver Nuggets’a tur galibiyeti getiren skoru Jokic’in 36, Porter Jr. 26, Monte Morris’in 22 sayıyı etkili oldu. İyi bir takım oyunu oynayan takım özellikle son çeyrekte ayakta kalması sayesinde turu alarak evlerine dönmeyi başardılar.

Bu galibiyetten ardından Lakers’ı eleyen Suns ile Batı Konferansı yarı finalinde karşı karşıya gelecek. En ilgi çekici eşleşmelerden birisini hep birlikte izleyeceğiz. Jokic’in takımına karşı, Booker’ın takımı basketbol severlere çok ilginç bir karşılaşma vadediyor.