Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Chelsea Avantajı Eline Aldı, Leicester’ı yangına İtti 2-1

Chelsea Avantajı Eline Aldı, Leicester’ı yangına İtti 2-1

2 min read
Spread the love

Premier Ligde sezonun bitmesine iki hafta kala Chelsea ile Leicester City karşı karşıya geldi. Ligde üçüncü ve dördüncü sırada yer alan iki takımın karşılaşmasını aynı zamanda Liverpool’da takip etti. Çünkü bu maçta Chelsea tarafından yapılacak hata rakibinin bir puan gerisinde olan Liverpool’un şampiyonlar ligi şansını arttırması anlamını taşıyor.

Chelsea bu maçla birlikte 37 karşılaşmasını oynarken, Leicester City ligde ki 37maçına çıkmış oldu. Chelsea tarafından alınan bu galibiyet aynı zamanda hafta arasında oynanan FA kupası finalinin de rövanşı olması ile dikkat çekiyordu. İki takım bu sezonu tamamladıklarında şampiyonlar ligini garantilemek için büyük bir avantaja sahipler.

Chelsea Galibiyeti Alan Taraf Oldu

Premier Lig’de ligin üçüncü ve dördüncü sırasında yer alan iki takım karşı karşıya geldi. Leicester bu maça üçüncü çıkarken, şampiyonlar ligi finalisti olan Chelsea dördüncü olarak karşılaşmaya başladı.

Güç anlamında dengeli olan iki takımın karşılaşmasında ilk yarı 0-0 beraberlikle sonuçlandı. İkinci yarının hemen başında Antonio Rudiger’in golüyle ev sahibi takım öne geçmeyi başardı. Dakika 66’da ev sahibi takımın kazandığı penaltıda topun başında geçen Jorginho farkı ikiye çıkaran golü atmayı başardı. Bundan sonra Leicester baskın olan taraf oldu. Sezonun en önemli ismi olan Iheanacho’nun golüyle farkı 1’e indirdiler. Ancak maç noktalandığında beraberliği getiren golü bulmayı başaramadılar.

İki takım arasından oynanan sezonun ilk yarısında ki maçı Leicester 2-0 kazanmayı başardı. Olası bir puan eşitliğinde avantajlı taraf olarak bu takım gözüküyor. Liverpool bir maçı eksik olarak Leicester’ın 3 puan gerisinde bulunuyor. Kırmızılar eksik maçlarını kazandıkları taktirde ikili averajda rakiplerinin önüne geçme şansına sahipler.

Ligde şampiyon ve ligden düşen takımlar belli olurken, üç takım arasında kıyasıya bir şampiyonlar ligine gitme mücadelesi devam ediyor. Son haftaya kadar da bu mücadelenin devam edeceği tahmin ediliyor. Ama hali hazırda Leicester üç puan farkla ligde dördüncü sırada bulunuyor. Chelsea’de her ne kadar finalde yer aldıkları turnuvada son hafta da yapacakları bir hata yüzünden gidememe tehlikesi ile karşı karşıya bulunuyorlar.