Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Beşiktaş Kaybetti ve Averajla Liderlik Koltuğunda Kaldı 2-1

Beşiktaş Kaybetti ve Averajla Liderlik Koltuğunda Kaldı 2-1

2 min read
Spread the love

Beşiktaş haftaya Fenerbahçe’nin önünde iki puan farkla lider girdi. Birçok eksiğin bulunduğu takım evinde Karagümrük’ü yenerek son haftaya bu avantajı koruyarak girmek istiyordu. Ancak maç hiç de bekledikleri gibi olmadı. 10 kişi kalan rakibine karşı galip gelmeyi başaramayan siyah beyazlı ekip haftaya averajla lider bitirmeyi başardı.

Son haftada Göztepe deplasmanına gidecek olan ekip, bu maçı kazanması onların şampiyon olması anlamına gelmiyor. Galatasaray’ın Malatya deplasmanında onlarından üç gol fazla atması demek bütün sezonun emeğinin tek gol ile kaybedilmesi anlamını taşıyor. Bunun için önlerinde ki maça odaklanmaları gerekiyor.

Karagümrük Affetmedi

Beşiktaş maça hızlı başlayan taraftı. Ancak rakipleri Beşiktaş’ın presine karşılık veren bir takım olması evinde oynayan takımın bu açıdan büyük bir hata yapmaması anlamını taşıyordu. Oyun beklendiği gibi oldu ve kontra atakta Karagümrük, dakikada 39’da Bertolacci’nin ayağından bulduğu gol ile öne geçmeyi başardı. İlk yarı da bu skorla bitti.

İkinci yarıya ev sahibi ekip hızlı başladı. Sezonun flaş ismi Ghezzal’ın ayağından buldukları gol ile skoru 1-1 getiren taraf oldu. Bu dakikadan sonra daha rahat bir futbol oynamaya başladılar. Ayrıca dakika 76’da Zukanoviç ikinci sarı karttan kırmızı kart ile oyundan atıldı. Beşiktaş’ın bu andan sonra maçı kazanması beklenirken, yine gelişen bir Karagümrük kontra atağından Borini takımını tekrar öne geçiren golü attı. Beşiktaş bu golden sonra çok sayıda pozisyona girse de beraberliği golü atamayarak karşılaşmadan mağlup ayrıldı. Bu sonuçla birlikte puan avantajını tamamen kaybetmiş oldular.

Göztepe Maçı Düğümü Çözecek

Yenilgiye rağmen +2 averajla en yakın rakibi Galatasaray’ın önünde liderlik koltuğunda oturuyorlar. Göztepe ile son hafta deplasmanda oynayacak takım, bu maçta 1-0 galip gelmesi ve Galatasaray’ın Malatya deplasmanında 4-0 galip gelmesi halinde şampiyonluğu kaybedecek.

Beşiktaş son üç haftaya 5 puan fark ile lider girerken, son iki hafta alınan kritik mağlubiyetle bu avantajı kaybetmelerine neden oldu. Son maçı rahat bir şekilde kazanmaları onların hala ligi lider bitirmeleri anlamını taşıyor.