Nisan 23, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Beşiktaş İki Maç Sonra Kazanmayı Başardı 3-1

Beşiktaş İki Maç Sonra Kazanmayı Başardı 3-1

2 min read
Spread the love

Beşiktaş ligde oynadığı son iki karşılaşmadan sahadan beraberlikle ayrılan taraf oldu. Bu maça mutlak galibiyet parolası ile çıkan takımda forvet sıkıntısı yaşandığı bilinen bir gerçektir. Sakatlıklar son maçlara girilirken takımın forvetsiz bir şekilde sahaya çıkmasına sebep oluyor.

Hamzaoğlu yönetiminde ki Kayserispor düşme potasından uzaklaşmak için sahada yer aldı. Ancak hem oyun olarak hem de oyunda ki tepkiler olarak beklentinin çok uzağından kalarak 7 maçlık galibiyet hasretini bu maçla birlikte 8 maça çıkardı. Son 5 maça kala takımın bu sırada yer alması ve üst sırada ki rakiplerinden uzaklaşması kadar alt tarafta ki takımlarında kazanması onların iyice ateşin içerisinde yer almasına sebep oluyor.

Maç Çok Hızlı Başladı

Karşılaşma çok hızlı bir şekilde başladı. Beşiktaş dakikalar 4’ü gösterirken kazandığı penaltı ile Ghezzal’ın ayağından bulduğu gol ile öne geçmeyi başardı. Kayserispor bu gol iki dakika içerisinde golcüsü Pedro Henrique ile karşılık vererek, rakibini zorlayacağının işaretini verdi.

Ancak dakikalar 13 gösterdiğinde son haftaların formda ismi N’Koudou’nun ayağından bulduğu gol ile tekrar öne geçmeyi başardı. Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmadı ve ilk yarı 2-1’lik skorla tamamlandı.

İkinci yarıda yine N’koudou’nun ayağından buldukları gol ile karşılaşmanın skoru tayin edildi. Ligde iki maçtır kazanamayan siyah beyazlı takım kötü gidişe 3-1’lik galibiyet ile dur demeyi başardı. Son 5 maçta hata yapmamaları halinde şampiyonluğun en güçlü adayı olarak zirvede yer almayı da garantiler.

Son 5 Haftada Zorlu Maçlar Beşiktaş’ı Bekliyor

En son 2016-17 sezonunda şampiyon olan takım 3 sezon sonra tekrar şampiyon olmak için sahada yer almak istiyor. Bunun içinde önlerinde zorlu 5 maç bulunuyor. En büyük avantajları düşme hattında bulunan hiçbir takımla mücadele etmiyor olmaları olarak görülüyor.

En zorlu karşılaşmaları olarak, ligin bitmesine üç hafta kala oynayacakları şampiyonluk adaylarından Galatasaray ile karşılaşacak olmaları. O maça kadar hata yapmamaları ve o maçı da kazanmaları halinde büyük ihtimal ile 2020-21 sezonu şampiyon olarak bitirecekler.