Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Avrupa’da Liglerin Sonuna Yaklaşıldı

Avrupa’da Liglerin Sonuna Yaklaşıldı

2 min read
Spread the love

Avrupa’da beş büyük ligde son 4 veya 5 haftalar oynanıyor. Birçok takım puan farkı açmış olsa da bazı liglerde son haftalara takımlar kafa kafaya giriyor. İngiltere, Almanya ve İtalya’da şampiyon takımlar neredeyse belli diyebiliriz. Ancak bunların dışında kalan İspanya ve Fransa’da şampiyonluk mücadelesi son haftaya kadar gidecek gibi duruyor.

İnter 11 Puan Farkla Son 5 Haftaya Giriyor

Uzun süredir Juventus’un hegemonyası altında giden Seri A’da bu sezon büyük ihtimal ile buna son verilecek. Ligde konumda ki İnter, ligde son 5 hafta kalırken 11 puan fark ile burada yer alıyor. Bu hafta kazanmaları halinde ve en yakın takipçisinin muhtemel puan kaybı onların şampiyon olmasına yetecek.

M. City 10 Puan Farkla Lider Durumda

Guardiola’nın öğrencileri bu sezonu büyük ihtimal ile şampiyon olarak bitirecekler. Manchester’ın kırmızı tarafı ile aralarında 10 puanlık bir fark ile son 5 haftaya giriyorlar. Çok büyük hata yapmadıkları sürece önlerinde ki iki maçı kazanmaları onları otomatik olarak şampiyon yapacaktır.

Bayern Münih 9’da 9’a Gidiyor

Almanya Bundesliga’da bu sezonda Bayern Münih’in şampiyon olması bekleniyor. Son 8 sezonun tamamı şampiyon olarak bitiren takım, bu sezonda şampiyon olarak 9’da 9 yapmanın peşinde diyebiliriz. Son 3 haftaya girilen ligde en yakın rakibi Leipzig’in 7 puan önünde olan takım, bu hafta maçını kazanması ile şampiyonluğu garantileyecek.

Lille, PSG’nin Hanedanlığını Yıkmak İstiyor

Ligue 1, belki de bu sezon Avrupa’nın şampiyonluk yarışı en ilgi çeken ligi olarak öne çıkıyor. Lille 74, PSG 72 ve Monaco 71 puan ile son 4 haftaya giriyorlar. Hata yapmanın şampiyon olma lüksü bulunmuyor. Burak Yılmaz, Yusuf ve Zeki’nin takımına gönülden desteğimiz devam ediyor.

İspanya’da Ortalık Toz Duman

LA Liga’nın üç büyük takımı son 5 haftaya 2 puan fark ile giriyor. Uzun süre ciddi puan farkı ile lider olan Atletico Madrid, son 5 haftaya 2 puan fark ile lider giriyor. Barcelona, hafta içi eksik maçını kazansaydı ligde lider olacaktı. Ancak maçı kaybettiler. Real Madrid ile Barcelona aynı puan ile ikinciliği paylaşıyor. Sevilla 70 puan ile bu üç takımın hata yapması için pusuda bekliyor. 4 takımın hepsinin son 5 haftada şampiyonluk ihtimali bulunuyor.