Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Anadolu Efes’ten Baskonia’ya 111 Sayı

Anadolu Efes’ten Baskonia’ya 111 Sayı

2 min read
Spread the love

Euroleague normal sezonun 33 hafta maçında Anadolu Efes, play off mücadelesi veren Baskonia’ya konuk oldu. Sezonun ilk yarısında oynanan maçı Baskonia’a deplasmanda 77-59 kazanmayı başarmıştı. Ancak sezonun sonunda oynanan bu karşılaşmada Anadolu Efes, ilk maçta attığı sayının neredeyse iki katını atarak karşılaşmadan galibiyet ile ayrılmayı başardı.

Ev sahibi Baskonia karşılaşmaya hızlı başlasa da temsilcimiz ilk çeyreği 22-19 önde kapattı. İkinci çeyrekte iki takım arasında başa baş bir karşılaşma oynandı. Bununla ilk yarı 46-41 tamamlandı. Baskonia, playoff düşüncesi ile üçüncü ve dördüncü çeyrekte maçı daha fazla isteyen taraf oldu. Maçın son 10 saniyesine Anadolu Efes 92-89 önde girmeyi başardı. Son hücumda Luca Vildoza atmış olduğu üçlükle maçın uzatmalara gitmesini sağlamış oldu.

Uzatmalarda Gelen Rekor ve Galibiyet

Uzatma periyodunda temsilcimiz tarafından baskın bir oyun ortaya koyuldu. 19-9 skorla çeyreği ve 101-111’lik skorla da maçı kazanmayı başardık. Baskonia bu skorla hala playoff potasında yer alsa da önemli bir mağlubiyet aldıklarının farkındalar. Anadolu Efes bu galibiyet ile sezonu hala lider bitirme şansını devam ettirmiş oldu.

Takımımız adına maçın kazanılmasında Shane Larkin’in atmış olduğu 30 sayı etkili oldu. Ona 21 sayı atan Simon, 16 sayı atan Micic, 12 sayı atan Sertaç, 14 sayı atan Moerman katkı sağladı. Ef sahibi adına en çok skor üreten isim Achille Polonara olsa da galibiyeti getiremedi. Takımımız aldığı galibiyet ile bu sezon ki 22 galibiyetini elde etmiş oldu.  Takımımız ayrıca Euroleague tarihinde kendi adına atılmış en çok sayı rekorunu da kırmış oldu.

Sezon Bitiyor

Sezona istikrarsız bir şekilde başladıktan sonra sezonun ikinci yarısı ile birlikte ciddi bir yükselişe geçen takımımız sezonu ikinci sırada bitirmeyi başardı. Ancak formalite icabı ve play-off maçlarına formda girmek için son olarak Olimpia Milano ile karşı karşıya gelecek.

Baskonia son maçlar öncesinde maç fazlasıyla playoff potasında yer alsa da son maçında playoff’un bir basamak dışında olan Valencia Basket ile karşı karşıya gelecek.