Mart 28, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Alev Alan Maçı Başakşehir Kazandı 1-0

Alev Alan Maçı Başakşehir Kazandı 1-0

2 min read
Spread the love

Süper Ligde son haftalara girilirken şampiyonluk mücadelesinde olduğu kadar en az düşme potasında da büyük mücadele bulunuyor. Ligde 14 sırada bulunan takımla 19 sırada bulunan takım arasında toplam 4 puan bulunuyor. Yani düşme ihtimalini ensesinde hisseden toplam 6 takım bu grubun içerisinde yer alıyor.

Aralarında oynadıkları maçlar rakiplerini altlarına almaları açısından kritik önem arz ediyor. Bu maçlardan birisi de iki İstanbul takımı Kasımpaşa ile Başakşehir arasında oynandı. Başakşehir çok zorlu geçen karşılaşmayı Nacer Chadli’nin ayağından bulduğu gol ile 1-0 kazanarak geriye kalan altı maç öncesinde puanını 36’ya çıkararak düşme potasının bir basamak üzerine çıkmayı başardı.

Kasımpaşa Büyük Avantajı Kaybetti

Kasımpaşa bu maç öncesinde rakibinin 4 puan önünde yer alıyordu. Kazanması halinde puanını 40 yaparak 14 sıraya kadar çıkmayı başarıyordu. Çok çekişmeli bir şekilde süren karşılaşmada ne yaparlarsa yapsınlar maçtan puan almayı başaramadılar. Ev sahibi takım son 5 karşılaşmada sadece 1 galibiyet almayı başardı. O maçta da şuan lig lideri olan Beşiktaş’ı yenmeyi başarmışlardı.

Başakşehir geçen yıl şampiyon olduktan sonra bu yıl ligden düşmek istemiyor. Aykut Kocaman önderliğinde futbol oynayan takım bu konuda büyük bir mücadele içerisinde yer alıyor. Son iki karşılaşmayı kaybeden takım bu maçla birlikte mağlubiyet serisine de dur demeyi başarmış oldu.

Başakşehir Direk Rakipleriyle Oynuyor

Ligin bitmesine son 6 hafta kalırken Başekşehir’in bu yolda ki mücadelesi çok dikkat çekiyor. Bu maçlar içerisinde direkt rakibi konumunda bulunan Erzurum, Ankaragücü, Kayseri spor ile mücadele edecekler. Takım kısaca kendi ipini kendi çekmeyi başaracak bir fikstüre sahip diyebiliriz.

Kasımpaşa bundan sonra düşme potasında bulunan iki takımla oynayacak. Erzurum ve Ankaragücü bu takımın rakipleri olacak. Ancak bunun dışında daha zorlu rakipleri bulunuyor. Geride sadece 5 maçı kalan takım Fenerbahçe, Sivasspor ve Alanyaspor ile mücadele edecek. Bu sebeple bu takımında işi bundan zor çok zor diyebiliriz. Her iki takımda gelecek sene bir alt lige düşmek için bundan sonra alev alan maçları kazanmak zorunda kalacaklar.