Nisan 30, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Galatasaray Zorlu Antalya Deplasmanında 1-0 Kazandı

Galatasaray Zorlu Antalya Deplasmanında 1-0 Kazandı

2 min read
Spread the love

Süper Ligde geçtiğimiz hafta puan kaybeden Galatasaray, şampiyonluk iddiasını devam ettirmek için zorlu Antalya deplasmanına çıktı. Ersun Yanal yönetimde bir dönem iyi bir performans gösteren Antalyaspor, son haftalarda ki kötü gidişine dur demek için sahada yer aldı.

Maçta ilke yarıda misafir takım Galatasaray üstün oynayan taraftı. İki topu direkten dönen takım ilk yarıda umduğu golü bulamayarak karşılaşmanın ilk yarısını 0-0 bitmesine neden oldu. İkinci yarı ile birlikte misafir takım kazanmak için elinde ki tüm kozları sahaya sürdü. Mostafa Mohamed’in ayağından bulduğu gol ile zorda olsa bu zorlu deplasmandan üç puanı almayı başardı.

Podolski Kızardı, Galatasaray Kazandı

Galatasaray maç boyunca üstün taraf olsa da ceza sahasına girme konusunda büyük sıkıntılar yaşıyordu. İlk yarıdan sarı kartı bulunan eski Galatasaraylı futbolcu Podolski ikinci yarıda Şener’e yaptığı hareket sebebiyle Mete Kalkavan tarafından ikinci sarı kart, ardından kırmızı kart ile oyundan ihraç edildi.

Bu andan sonra tüm oyun üstünlüğü sarı kırmızılı takımın eline geçti. Maç boyunda toplamda 22 şut çeken takım bunların 8 tanesinde isabet bulmayı başardı. Birçok pozisyonda Antalyaspor’un başarılı file bekçisi Boffin’i geçmeyi başaramadılar. Ancak dakikalar 77’i gösterirken Şener, sağ kanattan rakibini geçtikten sonra çok net bir orta yaparak Mohamed’in gol atmasına olanak sağladı. Maçta atılan bu gol ile birlikte bitti.

Galatasaray, Fenerbahçe ile Puanları Eşitledi

Ligin boyu kısaldıkça karşılaşmalarda oynanan oyundan daha çok kazanılan üç puanların önemi arttı. Nispeten rahat bir sırada bulunan ve son haftalarda düşüş yaşayan Antalyaspor karşısında nispeten baskılı bir oyun oynayan şampiyonluk adayı üç puan alarak, Fenerbahçe’yi maç fazlasıyla yakalamayı başardı.

Galatasaray geriye kalan beş maçında sırasıyla Konyaspor, Gençlerbirliği, Beşiktaş, Denizlispor ve Yeni Malatya ile karşı karşıya gelecek. Lig lideri durumunda ki Beşiktaş maçı onların bu sezon ki konumlarını belirleyecek kritik maç olarak duruyor. O maça kadar oynayacakları maçlarda hata yapmayarak, aynı zamanda rakiplerinin hata yapmasını bekleyecekler.