Mart 28, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Tokyo 2020 Start Verdi

Tokyo 2020 Start Verdi

2 min read
Spread the love

Pandemi sebebiyle geçen yıl yapılması planlanan olimpiyat oyunları birçok spor organizasyonun da olduğu gibi bir yıl ertelenmişti. Bu yıl birçok güvenlik önlemi altında Japonya’nın başkenti olan Tokyo’da yapılacak olan olimpiyat oyunları 23 Temmuz günü start verdi.

8 Ağustos 2021 tarihinde son bulacak olan oyunlarda birçok ülkeden binlerce sporcu en iyi olduğunu kanıtlamak ve ülkesi adına en büyük başarıyı elde etmek adına yarışacak. Tokyo 2020 olimpiyat tarihinin 32  oyunu olarak yapılıyor. Ülkemizin de yer aldığı adaylık turunda son turda İstanbul’dan daha yüksek oy olarak bu organizasyonu yapmaya hak kazandılar. Bu oyunların yapılması için Japonya hükümet tarafından 3 milyar dolarlık bir yatırım yapıldığı biliniyor.

108 Sporcuyla Temsil Ediliyoruz

23 Temmuz tarihinde görkemli bir açılış töreniyle start alan Tokyo Olimpiyat oyunlarında birçok spor bulunuyor. Genel olarak yüzme, bisiklet, futbol, tenis, dövüş sporları, güreş, halter, uzun atlama, atletizm yarışları kısaca akla gelen birçok spor dalında mücadele ediliyor. Bu sefer IOC tarafından oylanarak yeni sporlarda bu organizasyonda yer verildi.

Türkiye olimpiyat oyunlarına 108 adet sporcuyla boy gösteriyor. Toplamda 42 tesiste düzenlenecek olan oyunlarda 11 bin sporcu mücadele edecek. Toplamda 33 farklı dalda oyunlar yapılırken, bu olimpiyat tarihinin hem sporcu hem de oyunlar anlamında en yüksek sayısı olarak tarihe geçiyor.

108 sporcumuzun 50’si kadın ve 58 erkek olarak ayrılıyor. Toplamda sporcularımız olimpiyat oyunları boyunca 18 farklı sporda ülkemiz adına altın madalya almak için mücadele de bulunacaklar.

Atletizm dalında 25, yüzmede 11, boks ve judo 6, atıcılık 4, karate 7, yelken 8, güreş 9, tekvando ve artistik jimnastik 5, okçuluk ve halter 2, eskrim, kürek, modern pentatlon ve badminton’da 1’er sporcuyla temsil edilecek.

Takım sporlarında tek bir milli takımınız burada yer alıyor. A Milli Voleybol Takımı toplamda 12 sporcu ile bu oyunlarda altın madalya mücadelesi verecek.

Bu oyunlarda karate, tırmanış, kaykay ve dalga sörfü ilk defa oyunlara dahil edilen sporlar olarak dikkat çekiyor.