Nisan 23, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Tokyo 2020’yi Rekor Madalya Sayısı ile Kapattık

Tokyo 2020’yi Rekor Madalya Sayısı ile Kapattık

2 min read
Spread the love

Tokyo 2020 Olimpiyat oyunları seyircisiz bir şekilde düzenlendi. Sporcular turnuva boyunca birçok zor duruma karşı hem de rakiplerine karşı mücadele ederek ülkelerine madalya kazandırmak için mücadele ettiler.

Çok farklı spor branşlarında mücadele eden sporcular, mücadele düzeyi üst düzey, çekişmeli ve çok eğlenceli anların yaşanmasına neden oldu. Türkiye olarak olimpiyat oyunlarına toplamda 108 sporcu ile katılma başarısı gösterdik. Bizim açımızdan çok büyük olan bu sayı da birçok sporcumuz ile büyük başarılara imza atarak tarihimizin 1948 Londra olimpiyatlarında alınan 12 madalyalık zaferi geçmeyi başardık.

13 Madalya ile Gelen Zafer

1948 Londra olimpiyat oyunlarında 12 madalya olan Türk kafilesinin 73 yıldız kırılamayan rekoru bu takım tarafından kırıldı. Bu olimpiyat oyunlarında toplamda 13 madalya alma başarısız gösterdik. Oyunlar boyunca sporcularımız 2 Altın, 2 Gümüş ve 9 adet Bronz madalya almayı başardı. Birçok sporcumuzun madalyanın kıyısından döndüğü oyunlarda 13 madalya ile takımlar sıralamasında 35’inci olmayı başardık. Toplam madalya sıralamasındaysa 20 basamakta yer aldık.

Olimpiyat oyunlarında madalya sıralamasının zirvesi son dakikaya kadar büyük çekişmeye sahne oldu. ABD son güne kadar geride girdiği sıralamayı son günle birlikte 39 altın, 41 gümüş ve 33 bronz ile zirvede tamamlamayı başardı ve oyunların en iyi takımı oldu.

Çin takımı oyunları 38 altın, 32 gümüş ve 18 bronz ile tamamlayarak oyunlarının en iyi ikinci takımı oldu. Olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapan Japonya takımıysa 27 altın, 14 gümüş ve 17 bronz ile üçüncü olmayı başardı.

Olimpiyat oyunlarında Mete Gazoz ve Busenaz Sürmeli ile Karete ve Atıcılık kategorilerinde tarihimizin ilk altın madalyalarının sahibi olduk. Sporcularımızın genç olması 2024 yılında Paris’te düzenlenecek oyunlarda bu rekorun iyi bir düzen ile yıkılacağı anlamını taşıyor.

Birçok genç sporcumuzun deneyimsizlik nedeniyle turnuvada istediği sonuçları alamadığını hep birlikte izledik. Bu durum gelecek için umutlanmamamızı ve gelecekte bu konuda zirvede daha çok sporcumuz olacağı anlamını taşıyor.