Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Yüzme’de 3 Olimpiyat Rekoru Geldi

Yüzme’de 3 Olimpiyat Rekoru Geldi

2 min read
Yüzme’de 3 Olimpiyat Rekoru Geldi
Spread the love

Tokyo 2020 son sürat devam ediyor. Birçok branşta yapılan yarışlar ile birlikte sporcular altın madalya kazanmak için mücadele ediyor. En çekişmeli karşılaşmalar yüzme branşında yapılıyor. Birçok genç sporcunun yer aldığı yüzme oyunlarında sabaha karşı beş final gerçekleştirildi.

Bu finallerin üç tanesinde olimpiyat rekorları geldi ve sporcular hem altın madalyanın sahibi olurken hem de önemli derecelerin altına imza atmış oldu. Özellikle kısa mesafeli yarışlarda bu derecenin yaşanması dikkat çekti. Genç ve yetenekli isimler kariyerleri adına çok önemli başarıla imza atmış oldu.

5 Finalde Üç Olimpiyat Rekoru

Günün ilk finali 800 metre serbestte yapıldı. Altın madalyayı kazanan sporcu ABD’li Robert Finke oldu. 7.41,87’lik derecesi ile bu altın madalyanın sahibi oldu.

Erkekler 200 metre kurbağalamada zafer olimpiyat rekoru ile birlikte aldı. Avustralyalı Izaax Stubblety Cook, 2.06,38’lik derecesi ile çok küçük bir farkla hem altını hem de olimpiyat rekorunun sahibi olmayı başardı.

Olimpiyat rekorunun kırıldığı bir başka branşsa Kadınlar 200 metre kelebekte geldi. Olimpiyat rekorunun 2.03,86’lık derecesi ile elde eden Çinli yüzücü Yufei Zhang, bu başarısı ile hem altının hem de rekorun sahibi olarak harika bir oyunları geride bırakmış oldu.

Olimpiyatların yüzme branşının en heyecanlı yarışması olan erkekler 100 metre serbest stilde harika bir yarış izledik. Caeleb Dressel, bu branşta 47.02’lik derecesi ile en rakın rakibinin 0,06 salise önünde altın madalyanın sahibi oldu. Bu aynı zamanda olimpiyat rekoru olarak da kayıtlara geçmiş oldu. Pekin 2008 oyunlarından sonra tam 13 yıl sonra rekor tekrar el değiştirmiş oldu.

4*200 finali ile yüzme de günün tüm yarışları tamamlanmış oldu. Dört sporcudan oluşan Çin bayrak takımı altın madalyanın sahibi oldu. Yunxuan Yang, Muhan Tang, Yufei Zhand ve Bingje Li’den oluşan takımı toplamda 7.40,33’lük derecesi ile bunu başardı. İkinci ABD olurken, Avusturya bu iki takımın ardından üçüncü oldu.

Çin aynı zamanda bu derecesi ile bayrak yarışında olimpiyat rekorunun da yeni sahibi olarak kayıtlara geçmiş oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir