Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Süper Ligde Başakşehir Kayıpsız Lider

Süper Ligde Başakşehir Kayıpsız Lider

2 min read
Süper Ligde Başakşehir Kayıpsız Lider
Spread the love

Süper Lig 2022-23 sezonunun 8. Haftası geride kaldı. Önemli karşılaşmaların oynandığı hafta en kısır geçen hafta olarak kayıtlara şimdilik geçti. Lig lideri Başakşehir olurken, Emre Belözoğlu yönetiminde ki takım ilk defa gol yerken nağmalup serisini devam ettirmeyi başardı.

Rakiplerinden bir maçı eksik olan ekip 7 maç sonunda 5 galibiyet 2 beraberlik ile ligde topladığı 17 puan ve averajla lider durumda yer alıyor. Sadece 11 gol atma başarısını gösteren ekip, rakiplerinden sadece 1 gol yemesiyle dikkat çekti.

Ligin ikincisi sürpriz bir ekip olarak dikkat çeken Adana Demirspor oldu. Lider ile aynı puana sahip olan takım averajla ligde ikinci sırada yer aldı.

İlk Dört Takımın Puanı 17

Süper Ligde 8. Hafta sonunda ilginç bir puan tablosu oluştu. Ligde ilk dört sırada yer alan takımların hepsinin puanı 17 olması dikkat çekti. Başakşehir, Adana Demirspor’un ardından Konyaspor ve Galatasaray aynı puanla sıralandı.

Şampiyonluk adaylarından Trabzonspor 16, Beşiktaş 15 ve Fenerbahçe 14 puanla sıralanıyor. Önümüzde ki hafta oynanacak maçların ardından 14 puana sahip olan Fenerbahçe haftayı bir anda lider bitirme şansına sahip. Dünya Kupası arasına kadar kesintisiz bir şekilde oynanacak maçların ardından lige uzun bir ara verilmesinden önce takımları çok sert ve çetin mücadelelerin beklediği görülüyor.

En Golcü Takım Fenerbahçe

Bir maçı eksik olarak ligde yedinci sırada yer alan Fenerbahçe bu maçlarda attığı 20 gol ile ligde en golcü takım olarak dikkat çekiyor. Ligde sadece 1 gol yiyen lider Başekşehir bu konuda lider durumda ki takım olarak dikkat çekiyor.

Ligde hiç galibiyeti olmayan tek takımsa Ümraniyespor olarak dikkat çeken bir başka detay diyebiliriz. Üst tarafta yaşanan rekabetin alt tarafta da yaşandığı şimdilik görülen bir başka ilginç detay olarak dikkat çekiyor.

Enner Valencia altı maçta attığı 7 gol ile gol krallığı yarışında, Antalyaspor futbolcu Haji Wrigt’ın önünde yer alıyor. Beşiktaş’ın forveti Weghort ve Fatih Karagümrük’te oynayan Caner Erkin 4’er asistle bu konuda lider durumda yer alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir