Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » İnter, Şampiyonlar Liginde Barça’yı Hakan’ın Golüyle 1-0 Yendi

İnter, Şampiyonlar Liginde Barça’yı Hakan’ın Golüyle 1-0 Yendi

2 min read
İnter, Şampiyonlar Liginde Barça’yı Hakan’ın Golüyle 1-0 Yendi
Spread the love

Şampiyonlar Ligi uzun bir aranın ardından grupların üçüncü maçları ile geri döndü. Kritik maçların oynandığı haftanın en önemli maçlarından bir tanesinde C grubunda İnter evinde son dönemde çok yüksek bir form grafiğine sahip olan Barcelona’yı konuk etti.

Barcelona artık klasik hale gelen futbolunu sahaya koydu ve maç boyunca %72 toplama oynama oranı tutturdu. Ancak, ev sahibi İnter kalesine toplamda 7 şut çekmeyi başardılar. Ev sahibi İnter toplamda 286 pas yaptığı maçta 5 şut çekmeyi başardı ve kaleyi tutan iki şuttan birisini gol yapmayı başararak sahadan galibiyet ile ayrılan taraf oldu.

Hakan Çalhanoğlu Attı İnter Kazandı

İtalya’n temsilcisi maç boyunda topu rakibine bırakmayı tercih ederken, çıktığı hızlı ataklar ile sonuç almayı denedi. İlk yarının son dakikalarında ters bir top ile oyunu iyi açan İnter, ceza sahasından çeken topla buluşan milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu’nun yerden vuruşu ile devreye 1-0 önde girmeyi başarmış oldu.

Milli oyuncumuz 85’inci dakikada yerini Kristjan Asllani’ye bırakırken, Barcelona maç boyunca topla daha fazla oynayan ekip olsa da bir türlü beraberliği bulacak gölü atmayı başaramadı. Güçlü bir kadro ile sahada yer alan İspanyol temsilcisi grup aşamasında üst üste ikinci mağlubiyetini alarak grupta ki kalan üç maç öncesinde kritik bir avantajı kaybetmiş oldu.

C Grubunda Lider Bayern Münih

C grubunda İnter – Barcelona maçı dışında ayrıca Bayern Münih ile Victoria Plzen karşı karşıya geldi. İnter’in 1-0 kazanmasının ardından, Alman devi Bayern, Plzen’e acımadı ve karşılaşmayı 5-0 gibi net bir skor ile kazanarak C grubunda üçte üç yaparak 9 puanla grupta liderliğini sürdürdür.

İnter aldığı bu galibiyet ile toplamda 6 puana çıkarken, Barcelona 3 puanda kaldı. Plzen şimdiye kadar puan alamadı ve hatta oyunuyla da hayal kırıklığı yaşattı. C grubunda ki dördüncü maçlarda Barcelona evinde İnter’i konuk ederken, Viktoria Plzen’de Bayern’i konuk edecek. Bu maçlarda alınacak skorlar son iki maç öncesinde grubun kaderini netleştirmiş olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir