Nisan 16, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Sivasspor’un Konferans Liginde ki Rakibi Petrocub oldu

Sivasspor’un Konferans Liginde ki Rakibi Petrocub oldu

2 min read
Spread the love

UEFA tarafından bu yıl ilke kez düzenlenen UEFA Konferans Liginde ülkemizi Sivasspor temsil edecek. Moldova takımı Petrocub ile ikinci ön eleme turunda karşı karşıya gelecek olan temsilcimiz daha sonra üçüncü eleme turunda ki rakibini beklemeye başlayacak. Bu aşamayı da geçtikten sonra Play-off turu mücadelesine girecek ve 32 takımdan oluşacak olan grup aşamasında mücadele etmeye başlayacak.

Grup aşamasında ilk sırada kiler eleme turuna direk katılma hakkına sahip olurken. Gruplarını 2 ve 3 olarak bitirecek takımlar son bir maç oynayarak bir üst tura çıkacaktır. Bu turnuvayı kazanan takım gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi’ne direkt olarak katılmaya da hak kazanacaktır.

Konferans Ligi Formatı Nasıl Olacak?

Bu sezon ilk defa düzenlenecek üçüncü UEFA organizasyonu olan Konferans Ligi hakkında birçok insanın yeterli bilgisi yok. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Liginde ülke sıralamasında üst tarafta olan takımla daha çok temsilci yollardan burada daha az takım yollayacaklar.

İlk beş içinde yer alanlar 1’er ülke yollarda 6 ile 15 sırada ki takımlar ikişer, 16 ile 51 sıra ülkeleri üçer, 52 ve 54 olanlar ikişer takım yollarken, 55 sırada yer alan ülkeden bir takım gelecek.

2018 yılında duyurulan turnuva o zaman Avrupa Ligi 2 olarak duyurulmuş ve ardından Konferans ligine çevrilmişti. Bu turnuva ile UEFA tüm liglerde takımların daha çok Avrupa’da maç oynamasına imkan tanımak ve aynı zamanda gelirlerini arttırmak istiyor.

Tabi ki Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi turnuvalarına bakarsak çok düşük bir gelir olsa da takımlara belirli bir oranda destek sağlanması da amaçlanıyor. Şampiyon takımın 5 milyon Euro alacağı turnuvada, UEFA Konferans Ligi grup aşamlarıan katılan takımlar 2.9 milyon Euro alacaklar. Bu aşama da kazanılan her maç 500 bin Euro değerinde olacak. Birinciler 650 bin Euro ödül alacaklar. Son 32 300 bin Euro, Son 16 600 bin Euro, çeyrek final 1 milyon ve yarı final 2 milyon dolar ödülün de sahip olacak.