Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Beşiktaş Kenan Karaman’ı Transfer Etti

Beşiktaş Kenan Karaman’ı Transfer Etti

2 min read
Spread the love

Geçtiğimiz sezonu sürpriz bir şekilde averajla Şampiyon tamamlayan Beşiktaş, yeni sezon için hazırlıklarına devam ediyor. Ülkemizi Şampiyonlar ligi gruplarında temsil etmesi garanti olan tek takım olan siyah beyazlı ekip bu sezon üçüncü transferini gerçekleşirdi.

Alanyasspor’dan Salih Uçak ve Başakşehir’den ayrılan Mehmet Topal ile anlaşan takım, üçüncü transferini de bir Türk isimle yaptı. Milli takımda birçok kişi tarafından tartışılmasına rağmen Şenol Güneş’in vazgeçmediği isimlerden olan Kenan Karaman ile Beşiktaş sözleşme imzaladı.

Açıklama kulübün resmi sitesinden yapıldı. Sözleşmenin süresi hakkında net bir bilgi bulunmasa da üç yıllık bir anlaşma yapıldığı da tahmin ediliyor.

Sol Açık ve Forvet Noktalarında Oynuyor

Stuttgart doğumlu olan Türk futbolcu kariyerine Almanya’nın Hoffenheim takımının alt yapısında başladı. Burada tüm alt kategorilerde oynadıktan sonra kulübü ile 2013 yılı yazında sözleşme imzaladı. Burada bir sezon oynadıktan sonra bedelsiz olarak Hannover 96’ya transfer oldu.

Bu takımda dört yıl geçirdikten sonra sözleşmesi bitti ve bu sefer üç yıl formasını giyeceği F. Düsseldort takımına transferi gerçeklemiş oldu.

Almanya’nın en üst ligi olan Bundesliga’da 102 maça çıkan isim bu maçlarda 13 gol 6 asistlik bir performans gösterdi. Bundesliga 2’da 59 maçta oynayan isim burada da 13 gol 8 asistlik bir performans elde etti.

Kariyeri boyunca hiç Avrupa kupası maçına çıkmamasına rağmen Beşiktaş ile kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi maçında çıkma şansını da elde etmiş oldu. Hücum hattında oynamasına rağmen çok golcü bir kariyere sahip olmayan ismin, taktik bilgisi ve maç boyunca her zaman ısrar eden bir oyun anlayışı olması oynadığı takımlarda onu vazgeçilmez kılıyor. Çünkü hem hücum varyasyonlarına katkı yapan isim aynı zamanda defansif anlamda da takımına önemli bir katkı sağlıyor.

Türkiye Milli Takımının U18-U19-U20 ve U21 yaşlarında formasını giyen isim 9 Kasım 2017’de ilk milli maçına çıkma başarısı gösterdi. Burada 25 maçta 5 gol atan isim 189 cm boyunda olmasına rağmen inatçı oyunuyla dikkat çekiyor.