Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Max Verstappen Şampiyonluk İçin Gün Sayıyor

Max Verstappen Şampiyonluk İçin Gün Sayıyor

2 min read
Spread the love

Formula 1 2022 sezonunda şampiyonluk için Ferrari sezona çok iddialı bir şekilde giriş yapmış ancak geçen yılın şampiyonu olan Red Bull ve şampiyon pilotu Max Verstappen daha sonra kontrolü tamamen ele alarak rakipleri ile aralarında ki farkı net bir şekilde ortaya koymuş oldu.

Hollandalı şampiyon pilot bu yıl yarıştığı yarışlardan 11 yarış galibiyeti almayı başararak toplamda 335 puan ile son altı yarış öncesinde zirvede yalnız bulunuyor. Ona en yakın isim sezona çok iyi bir giriş yapan Ferrari pilotu Charles Leclerc olması dikkat çekiyor. Monaco’lu pilot şampiyon pilotu 116 puan geriden takip ediyor.

Singapur GP’de Şampiyon Belli Olabilir

Formula 1, 2022 takviminin bitmesine sadece 6 yarış kaldı. İki yarış pilotu arasında 116 puan fark var. Her ne kadar matematiksel olarak Leclerc’in şampiyon olma ihtimali olsa da Verstappen son 5 yarışta puan farkını 125 puanın üzerine çıkarabilirse diğer yarışları beklemeden şampiyonluk ipini göğüslemiş olacak.

Hollandalı birçok taraftar 2 Ekim 2022 tarihinde yapılacak olan bu yarış için çoktan yerini ayırtmaya başladı. Tabi pilotlar şampiyonluğu kadar takımlar arasında ki çekişmede dikkat çekiyor. Red Bull’un adeta domine ettiği sezonda en yakın rakibi Ferrari ile arasında 139 puan fark var.

Red Bull büyük ihtimalle 2022 sezonunu duble yaparak yani hem takımlar şampiyonu hem de sürücüler şampiyonluğu ile tamamlayarak geçen yılın ardından bunu tekrar başarmış olmayı amaçlıyor.

Sezonun Bitmesine 6 Yarış Kaldı

2022 Formula 1 sezonu Ekim ve Kasım ayında düzenlenecek 6 yarış ile tamamlanacak bu yarışlar şu şekilde sıralanıyor.

  • 2 Ekim Singapur GP
  • 9 Ekim Japonya GP
  • 23 Ekim ABD GP
  • 30 Ekim Meksika GP
  • 13 Kasım Brezilya GP
  • 20 Kasım Abu Dhabi GP

Bu yarışlar ile birlikte 2022 sezonu tamamlanmış olacak ve takımlar yeni sezon çalışmalarına başlarken, sürücüler de biraz tatil yapma şansına sahip olabilecekler. Max Verstappen ikinci kez şampiyon olarak bu anlamda iyi pilotlar arasında ki yerini alması beklenen bir sezon bitmiş oluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir