Nisan 24, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Raphael Varene Man. United’a Transfer Oldu

Raphael Varene Man. United’a Transfer Oldu

2 min read
Raphael Varene Man. United’a Transfer Oldu
Spread the love

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United, bu sezon adeta transferde bir şampiyon gibi hareket ediyor. Geçtiğimiz hafta içi kadrosuna Jadon Sancho gibi bir yıldızı katarak ön tarafı güçlendiren kırmızılar, bu hafta da defans için çok önemli bir hamleye imza atmayı başardı.

Yıllardır oynadığı Real Madrid’da genç yaşından itibaren aksamadan görev yapan, birçok başarıya sahip olan Fransız defans oyuncusu Raphael Varane’e imza attırdılar. Real Madrid ile yapılan anlaşma sonrasında net bir rakam olmasa da 50 milyon Euro bonservis ücreti karşılığında oyuncunun kadroya katıldığı duyuruldu.

Fransız milli takımı oyuncusu da olan Varane ile 4+1 yıllık uzun süreli bir anlaşma yapıldığı duyuruldu. Ne kadarlık bir ücret alacağı konusunda net bir bilgiyse paylaşılmadı.

Başarılarla Dolu Kariyer

Raphael Varane 2011 yılı Temmuz ayında 11.25 milyon Euro bedel ile Real Madrid kadrosuna katıldı. Mourinho tarafından ilk defa süre verilen oyuncu 10 yıl boyunca 360 karşılaşmaya çıkan başarılı stoper bu maçlarda 17 gol 7 asistlik bir performans gösterdi.

10 yıllık Real Madrid kariyerinde 4 defa Şampiyonlar Ligi, 3 İspanyol Ligi, 1 İspanyol Kupası, 3 İspanyol Süper Kupası, 4 defa dünya kulüpler şampiyonluğu ve 3 defa Avrupa Süper Kupa zaferi elde etti. Ayrıca 2018 Dünya kupasında Fransa ile Dünya şampiyonluğu da bulunuyor.

Sergio Ramos ile yakaladıkları uyum ile birlikte son yılların gördüğü en iyi defans hattını oluşturmaları bu başarıları elde etmesine yardımcı oldu. 191 cm boyunda olmasına rağmen hızlı, atik olan futbolcu United’ın defansında yaşanan birçok problemi gidereceği tahmin ediliyor.

M. United özellikle bu sezon transferde şu ana kadar nokta atışlar yapmayı tercih ettiği görülüyor. Geçtiğimiz yıllarda daha çok genç isimlere yatırım yapan kırmızılar, uzun sürelik şampiyonluk hasretini gidermek ve artık bu konuda başarıya aç, aynı zamanda yeterli deneyim seviyesine sahip olan futbolculara yöneliyor. Yaz transfer dönemi bitmeden başka isimlerle de imza atıp atmayacağı merak ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir