Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Galatasaray PSV’ye İkinci Maçta da Direnemedi 2-1

Galatasaray PSV’ye İkinci Maçta da Direnemedi 2-1

2 min read
Galatasaray-PSVye-Ikinci-Macta-da-Direnemedi-2-1.jpg
Spread the love

Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme turunda mücadele eden temsilcimiz Galatasaray, bu turda Hollanda takımı PSV Eindhoven ile eşleşmişti. Turun ilk karşılaşması Hollanda’da oynandı ve bu maçı ev sahibi PSV 5-1 gibi farklı bir skorla kazanarak, ikinci maç öncesinde avantajı eline alan taraf oldu.

Turun ikinci ve rövanş karşılaşması İstanbul’da oynandı. Galatasaray bu maçtan önce hafta içinde yaptığı transferler ile dikkat çekmeyi başardı. Ancak oyunu etkisi olan hiçbir futbolcu sahada yer almadı. Rakibine karşı karşılaşmanın başında iyi bir direnç ortaya koysalar da karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrılmaktan kendilerini alı koyamadılar. Bu sonuçla birlikte Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi gruplarına kalma yolculuğu da noktalanmış oldu.

Umutlar Hızlı Tükendi

Galatasaray karşılaşmanın ilk 30 dakikasında hızlı ve etkili olan taraf olarak dikkat çekiyordu. Ancak dakika 37’ye geldiğinde PSV’nin golü geldi. Madueke takımını öne geçiren golü attı. Bu golden sonra sarı kırmızılı ekibin direnci tamamen kırıldı. Dakika 59’a geldiğinde Marco van Ginkel farkı ikiye çıkaran golü attı.

Karşılaşmanın 74 dakikasında Olivier Boscagli ikinci sarı karttan kırmızı kart ile oyundan ihraç edildi. Ev sahibi takımın bu maçta ki tek golü Mbaye Diagne’den geldi. Toplamda 7-2’lik skorla PSV bir üst tura çıkmayı başarırken Galatasaray, yoluna Avrupa Liginden devam edecek.

Yolumuza Avrupa Liginden Devam Edeceğiz

Galatasaray’ın bu karşılaşmada Şampiyonlar Ligi macerası noktalanmış oldu. Yoluna Avrupa Liginden devam edecek olan temsilcimiz üçüncü eleme turunda İskoç temsilcisi St Johnstone ile karşılaşacak. Bu turu geçtikten sonra play-off mücadelesi vererek gruplara kalmaya çalışacak.

Fenerbahçe’nin de play-off turunda yer aldığı Avrupa Ligine şu an direkt katılma şansı elde eden bir takımımız bulunmuyor. Ülke futbolunun son yıllarda Avrupa sürekli olarak başarısız skorlar alması ve erken turlarda elenmesi sebebiyle bu sonuçların kaçınılmaz olduğunu söylemek doğru olacaktır.

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi gruplarına kalması gerçekleşirse bu sezon beklentinin çok üzerinde bir puan alma şansına sahip olmamız mümkün olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir