Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Phoenix Suns Farkla Seriyi 2-0’a Getirdi

Phoenix Suns Farkla Seriyi 2-0’a Getirdi

2 min read
Spread the love

NBA Batı konferansı yarı final eşleşmesinde Phoenix Suns ile Denver Nuggets karşı karşıya geliyor. Sezonun iki flaş ekibini karşıya getiren seri de ilk maçı kazanan Suns seri de 1-0 önde bulunuyordu. İkinci karşılaşmayı da kazanarak seri Denver’a taşınmadan 2-0’ı bulmak istiyorlardı. Bu konuda istediklerini yaptılar ve 123-98’lik galibiyetle seriyi 2-0’a getirmeyi başardılar.

Phoenix Suns karşılaşma boyunca rakibine hiç şans tanımadı. Tüm çeyreklerde yavaş yavaş farkı açan ev sahibi ekip 25 sayılık bir fark atarak rakibine diğer maçlar öncesinde de göz dağı vermiş oldu. Seri her ne kadar 2-0 olsa da Denver seyircisinin önünde bu seriyi döndürecek yetenek baremine ve gücüne sahip bir takım olarak duruyor.

Eşit Dağılım Galibiyeti Getirdi

Phoenix Suns galibiyete uzanırken takımda ilk 5 başlayan tüm oyuncuların eşit bir dağılım göstermesi galibiyetin rahatça gelmesine yardımcı oldu. Devin Booker 18, Chris Paul 17, Mikal Bridges 16, Deandre Ayton 15 ve Jae Crowder 11 sayı ile oynadı.

Takım ayrıca oyuna sonradan giren isimlerden de 50’nin üzerinde sayı desteği aldı. Üçlük atışlarında %47’lik bir oranı yakalayan ev sahibi ekip son çeyreğin formalite olarak oynandığı karşılaşmada galibiyete hiç zorlanmadan uzandı. 30 dakikanın üzerinde alan sadece iki tane oyuncunun olması bu rahatlığı bize gösteren bir detaydır.

Denver maç boyunca her ne kadar istediğini oynuyor gibi dursa da rakibini durdurma konusunda hiç başarılı olamadı. MVP ödülünün sahibi olan Nikola Jokic 30 dakika süre aldığı karşılaşmada 24 sayı 13 ribaunt ve 6 asistlik bir performans gösterdi. Takım halinde %32’lik bir üç sayı yüzdesine sahip olan takım bu sebep ile mağlubiyete engel olamadı.

Seride üçüncü ve dördüncü karşılaşmalar Denver’ın ev sahipliğinde oynanacak. Ev sahibi ekip bu iki maçta rakibine üstünlük kurarak seriyi 2-2’ye getirmek isteyecektir. Suns ekibiyse en azından bir karşılaşma çalarak seriyi 3-1’e getirerek evine taşımak isteyecektir. Çekişmeli iki maç daha şimdiden bizleri beklediğini söyleyebiliriz.