Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » 76ers Seriyi Beraberliğe Getirdi 118-102

76ers Seriyi Beraberliğe Getirdi 118-102

2 min read
Spread the love

NBA’da konferans yarı finalleri oynanıyor. 76ers ile Hawks’ın karşı karşıya geldiği seri de batıda önemli bir seri oynanıyor. Serinin ilk maçında 76ers rakibini yenmeyi başararak seri de 1-0 öne geçmeyi başardı. Serinin ikinci maçını alarak farkı arttırmayı ve evlerine bu avantajla gitmeyi planlıyorlardı.

Ancak planları hiç de bekledikleri gibi olmadı. 76ers maç boyunca üstün oynadığı karşılaşmayı 118-102 kazanmayı başararak seriye 1-1 eşitliği getirdi. Tabi sadece bir galibiyet olarak görmemek gerekiyor. Çünkü oyun anlamında da rakibine ilk maçın aksine ciddi bir üstünlük kurmayı başardı. Bu onların serinin geri kalanında özel bir planlama yapması gerekiyor.

Embiid 40 Sayısı Maçı Aldı

76ers ilk çeyrekten maç bitene kadar her anda Hawks’ın kafasını kaldırmasına izin vermedi. İlk çeyrekte rakibine 33-20 öne giren takım, ikinci çeyrekte misafir takımım 35-24’lük üstünlüğüne izin verdi. Ancak üçüncü çeyrek ve son çeyrekte rakibinin kötü şut yüzdesinin de etkili olması sebebiyle maç sonunda rahat bir galibiyet gelmiş oldu.

76ers yıldız uzunu Joel Embiid 40 sayı 13 ribauntluk performansı ile galibiyette etkili olan isim oldu. Sety Curry 21 sayı, Tobias Harris 22 sayı atarak takımına destek oldu. Bencten toplamda 26 sayılık bir destek alan takım son çeyreği çok rahat bir şekilde oynayarak galibiyeti almış oldu.

Hawks ilk maçta rakibine sürpriz yaparak galibiyete ulaşmıştı. Ancak ikinci maçta bu şansı hiç yakalamayı başaramadı. Yıldız oyun kurucusu Trae Young 21 sayı 11 asistlik performans sergiledi. Ancak bu galibiyet için yeterli olmadı. Sonrada oyuna giren Kevin Huerter 20 sayı, Danilo Gallinari 21 sayı ile destek verdi. Ancak ilk 5 içerisinde oynayan oyunculardan toplamda 53 sayı bulunması belki de mağlubiyete neden oldu.

Serinin üç ve dördüncü maçlarına Hawks ev sahipliği yapacak. Her ne kadar bu maçı kaybetmiş olsalar da seri de ev sahibi avantajına sahip oldukları için bu iki maçı kazanmaları demek seriyi bitirme noktasına getirmeleri anlamına geliyor.