Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » NBA’de Normal Sezonun MVP’si Nikola Jokic

NBA’de Normal Sezonun MVP’si Nikola Jokic

2 min read
Spread the love

Günümüz basketbolunda bir uzunun MVP seçileceğini söylemek çok doğru olmazdı. Ancak bu adam aklıyla ve yetenekleriyle tüm oyunu değiştirme becerisine sahip olduğunu NBA’e geldiği ilk andan bu tarafa hissettiriyor. Zor şutları sokması, bir oyun kurucu olarak oynaması ve verdiği inanılmaz baslar ile Denver’ı iki senedir playoff içerisinde rakiplerini eşleşmek istemeyeceği bir hakım haline getiriyor.

Geçtiğimiz yıl sakatlıklar yaşayan basketbolcu bu sezon hiçbir maç kaçırmadı. 72 maçtan oluşan normal sezonun tamamında oynayan Sırp basketbolcu sezon sonunda alınan ortak karar ile sezonun en değerli oyuncusu yani MVP’si olmayı başardı.

Nikola Jokic Nasıl MVP Oldu?

NBA draft geçesinde ikinci tur birinci sırada Denver tarafından seçildi. Yani 41. sıradan NBA’e girmeyi başardı. 7 yıldır takımın formasını giyen Sırp isim aldığı başarılar ile dikkat çekiyor. MVP olurken bu sezon Joel Embidd ve Stepher Curry ile bu ödülün en güçlü adayları arasında gösterdi.

Ancak tüm sezon boyunca oynamış olması 26.4 sayı, 10.8 ribaunt ve 8.30 asist ortalamaları tutturması ona bu ödülü getirdi. Sadece ürettiği istatistikler değil aynı zamanda oyunu tamamen değişmesi ile Shaq’tan sonra MVP ödülünü alan bir uzun olarak da tarihte ki yerini almayı başardı.

MVP ödülünü kazanmayı başaran en düşük draft seçimi olarak da tarihe geçmeyi başardı. Takımı adına tarihi boyunca MVP ödülünü kazanan ilk oyuncu olarak da tarihe geçti. Amerika dışından bu ödülü kazanan altıncı isim olması başaran basketbolcu Denver Nuggets ile 47 galibiyet 25 mağlubiyet aldığı bir sezon geçirerek takımını Batı’da üçünü sıradan play-off yapmasıan yardımcı oldu.

Bu sezon elde ettiği rakamlar bunu tarih boyunca üçüncü kez bir ismin yapması anlamını da taşıyor. Oscar Robertson ve Russell Westbrook bunu yamayı başaran diğer oyuncular olarak dikkat çekiyor.

Sırp uzunun ödülü almasının altında tüm sezonu maç kaçırmadan oynamasının etkili olduğu düşünülüyor. MVP ödülü alırken bunu en son yapan kişinin Kobe Bryant olması da dikkat çekici bir detay olarak öne çıkıyor.