Nisan 18, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Clippers Yedinci Maçı Kazanarak Turladı 4-3

Clippers Yedinci Maçı Kazanarak Turladı 4-3

2 min read
Clippers Yedinci Maçı Kazanarak Turladı 4-3
Spread the love

NBA play off ilk turunda Los Angeles Clippers ile Dallas Mavericks karşı karşıya geldi. Turun favorisi olarak Clippers görülürken, genç ve potansiyelli kadrosuyla Dallas’ın sürpriz yapma ihtimali de gözden kaçırılmıyordu.

Aynan bu şekilde de oldu. Dallas deplasmanda oynadığı ilk iki maçı kazanmayı başardı ve seri de 2-0 öne geçti. Daha sonra Dallas’ın ev sahipliğinde oynanan maçı da Clippers kazandı. Beşinci ve altıncı maçlarda yine deplasman takımları kazandı. İlk altı maç itibariyle evinde oynanan maçların hiçbirini ev sahibi takımların kazanmamasıyla birlikte bu seri tarihe geçti.

Tüm umutlar son yani yedinci maça kaldı. Bu maçta ağırlığını ortaya koyan Clippers karşılaşmayı 126-111 kazanmayı başardı ve konferans yarı finaline çıkmayı da başarmış oldu.

Daha Az Hata Yapan Turu Atladı

NBA’da yedi maçlar büyük bir klasiktir. Bu maçlarda iki takımda rakibinin her şeyini bildiği için sayı bulmak her zaman daha zor olmuştur. Burada öne çıkan bireysel yetenekli oyuncular olmaktadır. Clippers’da bu isim Kawni Leonard oldu. 28 sayı 10 ribaunt ve 9 asistlik performansı ile takımını sırtladı. Ona serinin kayıp ismi Marcus Morris 23 sayıyla destek verirken, Paul George 22 sayı 10 asist, Reggie Jackson 15 sayıyla galibiyete imza atan isimler oldu.

Maçın genelinde ilk çeyrek hariç rakibini 25 sayı civarında tutmayı başaran takım 126-111’lik rahat bir galibiyet alarak seriyi 4-3 kazandı ve bir üst tura adını yazdırmış oldu.

Dallas’ın genç yıldızı Luka Doncic 46 sayı 14 asist ve 7 ribauntluk performansına rağmen turun gitmesine engel olamadı. Özellikle son çeyrekte çok yorulan isim, takım arkadaşlarından yeterli desteği alamadı ve seri otomatik olarak kaybedilmiş oldu.

Dallas’ın elenmesiyle birlikte son 8 takım arasında 2000’li yıllarda şampiyonluk kazanan takım kalmamış oldu. Clippers bir üst turda sezonu lider olarak bitiren Utah Jazz ile karşı karşıya gelecek. Bir otomatik gibi oynayan ve çok sayıda yetenekli ismi bulunduran takıma karşı ne yapacaklarını hep birlikte göreceğiz.