Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Milli Takım, İtalya’ya Direnemedi 3-0

Milli Takım, İtalya’ya Direnemedi 3-0

2 min read
Spread the love

Ülke olarak belki de ilk defa bu kadar heyecan içerisinde beklediğimiz Euro 2020 İtalya ile Türkiye milli takımı arasında oynanan karşılaşma ile başladı. Bu karşılaşma aynı zamanda turnuvanın da açılış maçı olarak kayıtlara geçti.

Harika bir yılı geride bırakan milli takım bu turnuvada en azından çeyrek veya daha yukarıları hedefleyerek buraya geldi. Karşılaşma boyunca sahada istediğimizi yapamadığımız net bir şekilde görüldü.

Turnuva’da yaş ortalaması en genç takım olmamız belki de taktik anlamda rakibimize karşı koymamıza engel oldu. İlk yarısı 0-0 biten karşılaşma ikinci yarı da gelen üç İtalya golüyle 3-0 bitti.

Skordan bağımsız olarak ülke olarak canımızı mağlubiyetten daha çok sıkan nokta hiç etkili olamamamız ve kaleyi bulan bir şut dahi çekememek oldu.

İlk Yarı Sakin, İkinci Yarı İtalya

Karşılaşmanın ilk yarısı açılış maçının olması etkisiyle de biraz sakin geçti. Top daha çok İtalya’nın ayağında olsa da net bir kafa vuruşu haricinde İtalya’nın gole yaklaştığı net bir pozisyon olmadı. İlk yarının son dakikasında bir el pozisyonu oldu ancak hem hakem hem de VAR pozisyonu devam ettirdi.

İkinci yarı hatayla başladı. İtalya’nın geliştirdiği atakta ceza sahasına gelen topta rahatça kalecisine topu vermek isteyen Merih Demiral topu kendi kalesine attı. Bu gol ile birlikte İtalya karşılaşmada 1-0 öne geçti. Bundan sonra değişiklikler gelse de İtalya morallendi ve daha rahat bir şekilde kalemize gelmeye başladı. Dakika 66’de Immobile ile fark 2’ye çıktı. Ne kadar değişiklik yapsak da bir türlü oyun üstünlüğünü elimize alamadık. 79’da Insigne ile fark üçe çıktı ve 3-0’lık skorla maç tamamlanmış oldu.

A Milli takımımız turnuvaya moralsiz bir şekilde başladı. Bundan sonra A grubunda oynayacağı İsviçre ve Galler maçlarını oynamak için Bakü’ye geçeceğiz. Bu maçlardan alınan iyi sonuçlarla bir üst tura çıkma ihtimalimiz hala devam ediyor. Ancak psikolojik olarak kötü başladığımız bu maç bizlerin turnuvanın tamamında aynı oyunu oynayacağımız anlamına gelmiyor.