Nisan 24, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Lazio’nun Yeni Hocası Sarri Oldu

Lazio’nun Yeni Hocası Sarri Oldu

2 min read
Spread the love

İtalya Seri A’da takımlar hocalarını sırayla belirlemeye devam ediyor. İnter, Juventus ve daha birçok takım teknik direktör değiştirerek sezona başlayacaktır. Bunlardan en ilginç tercihe İnter imza attı.

Sezonu açık fark ile şampiyon tamamlayan Antonio Conte takımdan istifa ettiği haberi gündeme bomba gibi düştü. Bunda takım patronlarının pandemi sebebiyle küçülmeye gitmek istemeleri gösterildi. Uzun süre sonra gelen bu başarının ardından alınan bu karar çok ilginç olarak kabul ediliyor.

Juventus son anda Şampiyonlar Ligi’ne kalma başarısı gösterdi. Bu durum Pirlo ile yolların ayrılmasına sebep oldu. Massimiliano Allegri takımın başına getirildi. İnter hocalık tercihini Lazio’da uzun süre görev yapan Simone Inzaghi’den yana kullandı. Başarıya aç ve genç bir hoca olarak görülen isim, aynı zamanda Conte’ye benzer bir oyun oynatması ile de dikkat çekiyordu.

 Bu değişikle birlikte Lazio 5 yıldır takımın başında kalan hocasından vazgeçmek zorunda kaldı ve teknik direktör arayışlarına başladı.

Sarri Lazio’yu Yönetecek

Maurizio Sarri uzun süre alt liglerde teknik direktörlük yapmış ve kendini ispatlamayı başarmış bir isim olarak Napoli ile ismini duyurdu. 3 yıllık bu dönemde birçok kez takımını şampiyonluğa oynatsa da istediğine ulaşmayı başaramadı.

Daha sonra Chelsea’nin başına giden hoca burada 1 yıllık bir macera yaşadıktan sonra, İtalya’ya Juventus’la geri döndü. Burada ki bir yıllık macerasında takımı şampiyon yapsa da yönetim kararıyla sözleşmesine son verildi.

Geçtiğimiz sezonu boş geçiren isim bu sezonun başı itibariyle yeni bir takımla imzalayacağı bekleniyordu. Uzun bir sürenin ardından Lazio ile anlaşmaya vararak, teknik direktörlüğe geri dönmüş.

Lazio uzun süredir potansiyelli bir kadro ile mücadele ediyor. Ancak rakipleriyle kıyaslandığında maddi olarak güçleri onlara yetmiyor. Bunun yanında istekli futbolcuları ve yetenekli teknik ekibi sayesinde yukarıları her sezon hedefleyen bir takım olarak dikkat çekiyor.

Her ne kadar bu sezonu şampiyonlar ligi potasından uzakta bitirmiş olsalar da büyük oranda geçin yılki kadroyu korumayı başaracaklar. Yetenekli bir hoca onları yine eski günlerine taşıyabilir.