Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Belçika 3-0’lık Rusya Galibiyeti İle Başladı

Belçika 3-0’lık Rusya Galibiyeti İle Başladı

2 min read
Spread the love

Euro 2020’nin favorileri arasında yer alan Belçika, Rusya’nın ev sahipliğinde oynanan maçta turnuvaya start verdi. Kadro yapısı ve gücü itibariyle son dönemin en dikkat çeken milli takım oluşumlarından olan Belçika bu sene şeytanın bacağını kırmak ve bu kadrosuyla kupayı almak için mücadele ediyor.

Rusya’nın ev sahipliğinde oynanan karşılaşmada Belçika rahat bir oyun ile karşılaşmadan 3-0 galip ayrılmayı başladı. TSİ 22:00’da başlayan maç Krestovsky Stadium’da oynandı. Mateu Lahoz’un yönettiği karşılaşmada ilk yarıda 2, ikinci yarıda 1 gol atan Belçika hem oyun olarak hem de skor olarak rahat bir galibiyet ile turnuvaya başlamış oldu.

Lukaku Fark Yarattı

Son dönemin dünyanın en iyi forvetleri arasında yer alan Romelu Lukaku kalitesi ile fark oluşturmayı başardı. De Bruyne’nin sakatlığı nedeniyle oynamadığı maçta yerine oynayacak birçok oyuncunun olması Belçika’da bu eksikliğin hissedilmemesini sağladı.

Lukaku ile dakika 10’da öne geçmeyi başaran takım bunu oyun olarak da rakibine kabul ettirmeyi başardı. Rusya ender gelse de etkili pozisyonlar yakalamayı başardı ancak istedikleri golü atmayı başaramadılar. Dakika 34’da Thomas Meunier’in golüyle Belçika farkı 2’ye çıkardı, bu aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu.

Rusya ikinci yarıda daha istekli olsa da güçlü rakibine karşı maç boyunca sadece bir tane kaleyi bulan şut çekmeleri maçın kaybedilmesine neden oldu. Maçın skorunu ikinci golü atan Meunier’in asistini değerlendiren Lukaku attı. 88’de gelen bu golden sonra başka bir gol olmadı ve Belçika üç gol ile üç puanı alarak turnuvaya start verdi.

B grubunun diğer maçında yaşanan üzücü Eriksen olayından sonra Finlandiya’nın da o maçta galip gelmesi durumun ilginç bir hal almasını sağladı. B grubunda ikinci maçta Danimarka ile Belçika karşı karşıya gelirken, Rusya ile Finlandiya kozlarını paylaşacak. Bu maçlarda alınacak Belçika ve Finlandiya galibiyeti turnuvada bir üst tura o takımların çıkmasına olanak sağlayacaktır.