Nisan 27, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Liverpool’dan Rangers Karşısında Tarihi Fark 7-1

Liverpool’dan Rangers Karşısında Tarihi Fark 7-1

2 min read
Liverpool’dan-Rangers-Karşısında-Tarihi-Fark-7-1-
Spread the love

Şampiyonlar Ligi 4. Maç haftasında Rangers evinde Liverpool’u konuk etti. Ligde bir türlü istediği skorları alamayan ve şampiyonluk yarışından erken kopacak duruma gelen İngiliz takımı Avrupa’da yoluna devam etmeyi başarıyor. Deplasmanda oynadığı ve geri düştüğü karşılaşmada rakibi 7-1 gibi tarihi bir skorla yenmeyi başardı.

Bu sonuçla birlikte 4 maç sonunda puanını 9’a çıkaran Liverpool ligin bitmesine iki hafta kala bir üst tura çıkmayı neredeyse garantilemiş oldu. Bu sonuçla birlikte Rangers, Avrupa defterini erken kapatacak duruma geldi. Henüz puan sahibi olamayan takım bu gidişle sezona Avrupa’da en azından erken noktalamak zorunda kalacak diyebiliriz.

Liverpool Rakibine Acımadı

Rangers ev sahibi olmanın avantajını da kullanarak iyi başladığı maçta dakika 17’de öne geçmeyi başardı. Bu gole Liverpool 7 dakika sonra Roberto Firmino ile karşılık verdi. Bu gol ile karşışamanın ilk yarısı 1-1 tamamlanmış oldu.

İkinci yarıda sahanın tek hakimi kırmızılardı. 66’da Nunez, 75, 80 ve 81’da Salah, 87’da Harvey Elliott’un ayağından goller bulun takım 7-1’lik tarihi bir galibiyete imza atarak grupta ki puanını 9’a çıkarmayı başardı. Taraftarı önünde ciddi bir mağlubiyet alan İskoç temsilcisi hala 0 puanda kalarak haftayı noktalamış oldu. Önümüzde iki maç onların Avrupa kupalarında devam edip etmeyeceği belirlemek açısında kritik önem arz ediyor.

Napoli 4’de 4 ile Yoluna Devam Ediyor

A grubunun diğer maçında Napoli ile Ajax karşı karşıya geldi. Grupta 3’te 3 yapma başarısı gösteren Napoli, geçen hafta yendiği rakibini bu seferde 4-2’lik skorla içerde mağlup etmeyi başardı.

İlk 15 dakikada Lozano ve Raspadori ile 2-0 öne geçen Napoli devreyi bu skorla kapattı. İkinci yarının başında Ajax, Klaassen’in golüyle farkı 1’e indirdi. Sezonun yıldız oyuncusu Khvicha Kvaratshhelia’ 62’de farkı tekrar 2’ye çıkaran golü attı. 83’de Bergwjin, 89’da Osimhen’in golleri karşılaşmanın skorunu belirledi.

Napoli bu sonuçla 4’te 4 yaptı ve 12 puan ile gruptan çıkmayı garantiledi. Ajax 3 puanda kalarak Şampiyonlar Liginde devam etme şansını zora sokmuş oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir