Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Başakşehir Yenildi, Ligde Namağlup Takım Kalmadı!

Başakşehir Yenildi, Ligde Namağlup Takım Kalmadı!

2 min read
Başakşehir-Yenildi,-Ligde-Namağlup-Takım-Kalmadı!
Spread the love

Başakşehir oynadığı oyun ile Süper Ligin yeni sezonuna çok iyi bir başlangıç yapmış ve ilk 6 hafta gol dahi yemeden liderlik koltuğunda yer almıştır. Geçtiğimiz hafta ilk golünü yiyen Başakşehir, bu haftada ilk mağlubiyetini tatmış oldu. Bu aynı zamanda ligde ki namağlup takım olarak kalan tek takımında bu unvanını kaybetmesine sebep oldu.

Bu sezona iyi bir giriş yapamayan Sivasspor, rakibini yenerek bu sezon ki ilk galibiyeti almış oldu ve düşme hattının üzerine maç fazlasıyla çıkmayı başarmış oldu. Bu sonuçların arasında ilk sırada yer alan üç takım 18’er puanla sıralanırken, onu takip eden 4 takımsa 17 puan ile yer alıyor.

Sivasspor İlk Kez Kazandı

Ülkemizi Avrupa’da temsil eden iki takımın mücadelesi çok sert ve güzel bir oyun ile geçti. İlk yarının son dakikasında Dia Sabia’nın penaltı golüyle öne geçmeyi başaran Sivasspor, ikinci yarıda rakibine karşı dengeli bir oyun oynamak yerine defans yapmasıyla dikkat çekti.

Maç boyunca üstün olan taraf Başakşehir olmasına rağmen istediği golü bir türlü atmayı başaramadılar. Dakikalar 85’i gösterirken Dia Sabia kendinin ve takımının ikinci golünü atarak Sivasspor’un bu sezon ki ilk 3 puanını 9. Haftada almasına yardımcı olmuş oldu. Bu sonuç sayesinde maç fazlasıyla düşme hattının üzerine çıkmayı başardılar.

Süper Ligin Yeni Lideri Adana Demirspor

Süper Lig’de 9 hafta geride kalırken çok çekişmeli bir lig izlemeye devam ediyor. Adana Demir averaj ile ligin yeni lideri olurken, onu aynı puana sahip Konyaspor ve Beşiktaş takip ediyor. Bu üç takım 18’er puana sahipken, maç eksiği bulunan Fenerbahçe, Başakşehir, Galatasaray, Trabzonspor’sa 17’şer puanla sıralanıyor. Her hafta liderin değiştiği sezonda eğlenceli bir lig bizleri bekliyor.

Bu hafta itibari ile yenilgisiz takım kalmazken, Ümraniye spor 9 hafta sonunda galibiyet alamayan takım olarak 3 puan ile ligin son sırasında yer almaya devam ediyor. 25 gol atan Fenerbahçe en golcü takımken, 3’er gol yiyen Konyaspor ve Başakşehir ligin en az gol yiyen takımları unvanına sahiptir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir