Nisan 26, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Karim Benzema 2022 Ballon d’Or’un Sahibi Oldu

Karim Benzema 2022 Ballon d’Or’un Sahibi Oldu

2 min read
Spread the love

1956 yılından itibaren düzenli olarak verilen futbol dünyasının en prestijli ödüllerinden birisi olarak kabul edilen Ballon d’Or 2022’nin sonuçları 17 Ekim 2022 tarihinde yapılan özel bir törenle açıklandı. Merak ile beklenen ödül bu yıl Real Madrid’in yıldız Fransız forveti Karim Benzema’nın oldu.

Birçok kişinin bu futbolcunun almasını beklediği ödül ile harika geçen bir sezonu taçlandırmış oldu. Real Madrid ile tüm kulvarlarda 46 resmi maça çıkan Fransız milli futbolcu takıma 44 gol 15 asistlik harika bir performans ile destek sağladı. Takımın Şampiyonlar Ligini ve İspanya şampiyonluğunu almasını sağlamış oldu.

34 Yaşında ki Fransız Yıldız Hak Ettiği Ödülü Aldı

Ballon d’Or ödülünde 15 yıl sonra bir ilk de yaşanmış oldu. Lionel Messi ile Cristiano Ronaldo’nun ilk üçte yer almadığı bir ödül töreni yaşanmış oldu.

Ronaldo’nun takımdan ayrılması ile gol yükünü çeken Benzema, Ramos sonrasında takımın kaptanlığını üstlendi. Takımın her an ileri gitmesini sağlayan futbolcu önemli anlarda attığı kritik goller ile hem kendisinin hem de takımının harika bir sezon geçirmesini sağladı.

Benzema, Real Madrid forması ile bu ödülü kazanan 8’inci futbolcu olmayı başarırken ayrıca, Michel Platini, Raymond Kopa ve Zinedine Zidane’nın ardından bu ödülü kazanan dördüncü Fransız futbolcu olmayı başardı.

2022 Ballon d’Or ödül töreninde ikinciliği Sadio Mane alırken, üçüncülük koltuğunda Kevin De Bruyne yer aldı. İki futbolcuda harika sezonlar geçirmeyi başarsa da Benzema’nın aldığı Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ödülün sahibi olmasında kritik önem taşıyor.

Real Madrid, 2009 yaz ayında 35 milyon Euro bonservis bedeli ile transfer ettiği Fransız futbolcu kariyeri tamamlanmadan takımın tarihine geçmeyi başardı. Real Madrid forması ile 615 resmi maça çıkan futbolcu bu maçlarda 328 gol 160 asist yapmayı başardı.

Şampiyonlar Liginde attığı 86 gol ile bu turnuvanın en golcü dördüncü ismi olarak dikkat çekiyor. Real Madrid forması altında 4 Lig şampiyonluğu, 5 şampiyonlar ligi şampiyonluğu, 4 FİFA Kulüpler Şampiyonluğu alan futbolcu daha birçok kupanın sahibi olduğu harika bir kariyeri geride bırakırken, bireysel olarak bu ödülü alarak performansını ve kariyerini taçlandırmış oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir