Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Fenerbahçe Ankaragücü Deplasmanında Hata Yapmadı 3-0

Fenerbahçe Ankaragücü Deplasmanında Hata Yapmadı 3-0

2 min read
Spread the love

Fenerbahçe, bu sezona tek parola şampiyonluk olarak başladı. Jorge Jesus önderliğinde iyi bir başlangıç yapan takım maç eksiğine rağmen 10’uncu hafta sonunda averaj ile ikinci sırada yer alıyor.

Avrupa’da Türkiye’de istediği sonuçları alarak yoluna devam eden takım 10’uncu hafta son maçında zorlu Ankaragücü maçına çıktı. Zorlu geçmesi beklenen maçta skoru erken bulmayı başaran takım, rakibinden çok baskı yese de iyi takım savunması ve son vuruşlarda ki becerileri sayesinde sahadan 3-0’lık net bir skor ile galip ayrılmayı başardı.

Bu sonuçla puanını 20’ye çıkaran takım lider Adana Demirspor’un 1’puan gerisine yerleşmiş oldu.

Batshuayi Atıyor Fener Kazanıyor

Fenerbahçe zorlu deplasman maçına hızlı bir giriş yaptı. Dakika 2’de kazanılan serbest vuruşta ceza sahası içinde yaşanan karambolü iyi takip eden Michy Batshuayi ile öne geçmeyi başardı. Oyun genelde ev sahibi kontrolünde geçse de 25’de kazanılan top sonrasında uzaktan sert bir vuruş yapan İrfan Can Kahveci, kalecinin de hatası ile skoru 2-0’a getirdi. Bu ilk yarının da skoru oldu.

İkinci yarıda yoğun maç trafiği sebebiyle ciddi yorgunluk belirtileri gösteren takım özellikle defansif aksiyonlarda hata yapmadı. Dakika 90’da oyuna sonradan giren Rossi’nin golüyle karşılaşmayı 3-0 kazanmayı başardı. Geçen hafta Karagümrük maçında yenen 4 gol sonrası futbolcuların daha dikkatli ve kontrollü oynadığı net bir şekilde görülmüş oldu.

Fenerbahçe bu sezon oynadığı 5 karşılaşmada gol yemezken bunların 4 tanesini kazanmayı başardı. Bu 4 maçta 16 gol atmayı başarmaları da dikkat çekti.

Zorlu Fikstüre Kısa Bir Ara

Milli takım arasının ardından 15 günde 5 maç yapan takım bu maçların 4 tanesini kazanırken 1 tanesinde berabere kaldı. Bu hafta arası maçı bulunmayan sarı lacivertli ekip haftaya evinde zorlu Başakşehir maçına çıkıyor.

Daha sonra Rennes ile oynayacak olan ekip, İstanbulspor, Dynamo Kiev, Sivasspor, Giresunspor ile oynayacak ve Dünya Kupası arasına girecek. Bu 6 maçta hata yapmadan yoluna devam etmek isteyen takımın en büyük avantajı Avrupa Liginde gruptan çıkmayı garantilemiş olması olarak gözüküyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir